Ble igjen i to timer etter knallharde Klopp-økter

Robert Lewandowski om treningene under Klopp, og hvor langt han gikk på egenhånd for å bli toppspiss.

7. mar 2019 kl 10.58 Arve Vassbotten

Når Liverpool reise til München til neste uke, er det spesielt en spiss Jürgen Klopp vil frykte at skal sette en stopper for Champions League-sesongen til de røde, og det er hans tidligere spiller Robert Lewandowski.

Klopp hentet den da nokså ukjente polakken for 4 millioner pund fra Lech Poznan i 2010.

– Veldig harde treninger

– Jeg husker at treningene var veldig harde de første seks månedene i Dortmund under Jürgen Klopp. Jeg var veldig ung, og ønsket å vise alle at jeg kunne yte 110 prosent på hver eneste økt.

– Men etter to til tre måneder, var jeg veldig sliten og kunne ikke vise alle ferdighetene mine. Det ble for mye for meg, og jeg trengte tre måneder med lettere trening for å komme tilbake i form, sier Lewandowski i et intervju med BBC.

– Men når jeg tenker tilbake på det nå, så lærte jeg mye. Etter mine første måneder var kroppen klar til å jobbe hardere.

Ble igjen etter hver eneste økt

PASSET GODT PÅ:
PASSET GODT PÅ:  Robert Lewandowski er nok revansjelysten etter at han ble pakket inn på Anfield.

Etter bare ni mål i debutsesongen, scoret han 30, 36 og 28 mål under Klopp i de neste sesongene. Med det bidro han sterkt til at Dortmund sikret seg to Bundesligtrofeer.

– De to første årene i Borussia Dortmund, var ikke avslutningene mine slik de er nå.

– Etter hver eneste treningsøkt ble jeg igjen på banen og øvde med venstrefoten og høyrefoten. Det å være systematisk og gjenta bevegelsene var veldig viktig, sier han.

– Uansett hva jeg gjorde med laget, visste jeg at jeg måtte bli igjen etter trening og gjøre ting for meg selv. Noen ganger gjorde jeg det uten en keeper, for de kunne være slitne eller ikke ha tid, for jeg kunne bli igjen i to timer ekstra, sier han.

I 2014 gikk han til Bayern München, og han har nå tilsammen scoret over 400 mål på toppnivå i europeisk fotball.

Lang skadeliste

At Robert Lewandowski blir en nøkkelmann i møte neste onsdag, er det liten tvil om. Og desto viktigere blir han med den lange skadelista Bayern har.

Arjen Robben, Leon Goretzka og Frank Ribery var tilbake i trening tirsdag morgen, men Robben kom ikke helskinnet gjennom økten, og forlot treningsfeltet med en skade i baksiden av leggen. Han får nå en kamp mot klokka for å rekke Liverpool-kampen.

David Alaba og Kingsley Coman er fortsatt ute med skader, mens Joshua Kimmich er suspendert etter at han fikk gult kort i den første kampen mellom lagene, på Anfield. Bayern kan dermed være uten sine to faste sidebacker mot Liverpool.

Goretzka og Robben gikk begge også glipp av den første kampen på Merseyside, som endte 0-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]