Klopp mener at Premier League burde ha lagt bedre tilrette for de engelske klubbene som deltar i Champions League

Liverpool-manageren føler at Bayern München har en fordel foran returkampen på Allianz Arena.

10. mar 2019 kl 09.16 Einar Kvande

Liverpool har måttet endre på sine normale forberedelser til en Champions League-kamp foran møtet med Bayern München på Allianz Arena på onsdag. De røde møter Burnley i Premier League i dag, bare tre dager før returkampen i Tyskland. Bayern spilte i går, og slo Wolfsburg hele 6-0, og får dermed en dag ekstra hvile i tillegg til hjemmebanefordelen.

Liverpool Echo stilte Jürgen Klopp spørsmål om engelske klubber som spiller i europacupene burde få mer hjelp fra fotballforbundet og Premier Leauge.

– Jeg hørte Mauricio Pochettino snakke om dette før Tottenhams kamp mot Dortmund, og jeg snakket om det under gruppespillet. Folk tror jeg leter etter unnskyldninger, men selvsagt utgjør det en forskjell, siteres Liverpool-manageren.

I Italia flyttet til sammenligning fotballmyndighetene Juventus sin ligakamp mot Udinese til fredag, for at Serie A-lederen skulle få ekstra tid til å forberede seg til tirsdagens Champions League-kamp mot Atletico Madrid.

Trener på Melwood tirsdag morgen

Liverpool vil trene på Melwood tirsdag morgen, før de flyr til Tyskland tirsdag ettermiddag. Det normale før en Champions League-kamp ville ha vært at laget hadde satt seg på flyet på morgenkvisten, og så trent på stadion senere på dagen.

– Dersom vi hadde tre dager før kamp på onsdag, altså inkludert lørdag, ville vi hatt en restitusjonsøkt søndag morgen, og småøkter mandag, mens du har en skikkelig økt på tirsdag, og spiller onsdag.

– Nå spiller vi søndag, har restitusjon mandag, en slags økt tirsdag, og dersom du spiller borte i Europa trener du normalt på stadion, så du kan ikke gjøre noe. Så har du en morgenøkt hvor du rister litt på beina. Det er forskjellen på de to situasjonene.

– Derfor gjør vi det litt annerledes denne gangen. Vi trener her tirsdag morgen, men det er andre dag etter Burnley-kampen, så alle vil ikke være helt klare for det.

– Vi aksepterer at det er slik, men noen andre må tenke på dette. Noen som tar avgjørelsene.

Tidlig avspark søndag for andre gang

Dagens kamp mot Burnley er andre gang denne sesongen at Liverpool spiller tidlig på søndag. Første gang var da Fulham ble slått 2-0 i november.

– Jeg ber ikke om noen tjeneste. Jeg vet ikke hvorfor vi spiller tidlig søndag, så spør BT hvorfor vi gjør det, og ikke lørdag klokken 15.00 slik som alle andre. Jeg aner ikke.

– Dette handler om folkene som tar avgjørelsene, og vi må akseptere de avgjørelsene de tar. Det er ikke noe problem. Kamp søndag og kamp tirsdag ville ha vært et skikkelig problem. Søndag-onsdag går bra, men det kunne ha vært bedre, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]