HVEM VELGES?  Blir det James Milner eller Alberto Moreno mot Porto?

Blir det Milner eller Moreno?

Andy Robertson er suspendert i kveldens kamp mot Porto.

Helt på slutten av åttendedelsfinalen borte mot Bayern München fikk Andy Robertson det gule kortet. Det var hans tredje i Champions League denne sesongen, og gjør at han mister kveldens kvartfinale mot Porto på Anfield.

Han er den eneste Liverpool-spilleren som er suspendert, og de helrøde har heller ingen andre i faresonen som kan miste returoppgjøret i Portugal dersom de får gult kort i går.

Virgil van Dijk fikk spørsmål om skotten på gårsdagens pressekonferanse.

– Vi kommer til å savne Robertson, for han er den beste venstrebacken i ligaen. Jeg spilte ikke mot Bayern og Fabinho gjorde en veldig god jobb der. Noen må fylle den rollen i morgen, og jeg har tro på at vi skal klare oss bra, svarte Van Dijk.

SUSPENDERT:  Andy Robertson vil være tilbake til returoppgjøret i Porto.

Milner eller Moreno?

James Milner har spilt 36 kamper for Liverpool i år, men ingen av dem på venstreback. Han vikarierte i den posisjonen hele 2016-17 sesongen.

Veteranen har spilt sju ganger som høyreback denne sesongen. Senest mot Southampton på fredag, da han kom inn og erstattet Trent Alexander-Arnold med 36 minutter igjen.

Alberto Moreno er den eneste naturlige venstrebacken i førstelagsstallen bak Andy Robertson. Han ser ut til å forsvinne til sommeren, og blir ikke tilbudt ny kontrakt. Denne sesongen har han bare spilt fem kamper, der fire av dem var fra start.

Han satt på benken mot Southampton i forrige uke, men har ikke spilt en kamp siden tapet mot Wolverhampton i FA cupen tidlig i januar.

Tror han satser trygt

Redaktør Torbjørn Flatin tror Jürgen Klopp kommer til å gå for det trygge, og velge rutinerte Milner mot Porto i kveld.

– Jeg har en mistanke om at han går for rutine og setter Milner der. Det virker som at Moreno nå er helt ute i kulden. Jeg vet ikke om det ligger i luften at fremtiden hans er avgjort nå, sier Flatin.

– Utifra det Milner viste i forrige kamp da han kom inn på back, så er det ingen grunn til at han ikke skal være vikar igjen. Liverpool er favoritter i kveld, men det er mot en dreven motstander i Europa, og jeg tror Klopp er veldig opptatt av å holde nullen. Da er Milner tryggere enn en mer offensiv Moreno, og jeg tror han kanskje vil tenke mer forsiktig.

– Jeg føler egentlig at Trent Alexander-Arnold også kunne hatt godt av en liten pause, men det ser ikke ut til å komme. At han vil bruk Milner på høyreback og Moreno på venstreback virker lite sannsynlig.

Liverpool - Porto spilles i kveld kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

HVEM STARTER?  Blir det James Milner eller Alberto Moreno?
Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+