City tok tilbake tabelltoppen

Cardiff ga ikke de lyseblå mye motstand. Spurs vant den første kampen på sin nye stadion.

3. apr 2019 kl 23.01 Arild Skjæveland

Onsdag kveld ble det spilt tre Premier League-kamper. For Liverpools del var det som skulle skje på Etihad Stadium det mest spennende - selv om veldig få hadde håp om at Manchester City skulle snuble hjemme mot Neil Warnocks nedrykkstruede lag.

Allerede etter seks minutter følte en at det var avgjort, da Kevin De Buryne satte inn 1-0 fra skrå vinkel. Leroy Sané la på til 2-0 like før pause, og Cardiff skapte knapt en sjanse.

Sergio Agüero var ikke med i troppen, og Raheem Sterling fikk hvile på benken i samtlige 90 minutter. Nå spiller City semifinale i FA cupen lørdag kveld, før de møter Tottenham i Champions League på tirsdag. Deres neste ligakamp er først borte mot Crystal Palace 14. april.

Resultatet på Etihad Stadium gjør at Cardiff fortsatt er godt under streken, med fem poeng opp til fast plass. Der ligger Burnley, Southampton og Brighton, og de to sistnevnte har i tillegg én kamp til gode. Presset er dermed ikke så stort på The Saints som det kunne ha vært, før Liverpool besøker St. Mary’s fredag kveld.

Spurs startet med seier

I kveld åpnet endelig Tottenhams nye stadion, da Roy Hodgson og hans Crystal Palace kom på besøk. Selve festen lot vente på seg, men Spurs, som har slitt i ligaen den siste måneden, fikk hull i byllen etter pause.

NY STADON:
NY STADON:  Tottenham startet med seier på sin nye stadion.

Hung-min Son fikk æren av å score det første målet på den nye stadion, før Christian Eriksen la på til 2-0.

I den tredje kampen denne onsdagskvelden tok Chelsea imot et Brighton-lag som skal spille semifinale i FA cupen på lørdag. Chelsea vant kampen 3-0, og med det er Manchester United nede igjen på 6. plass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]