– Det ser ut som det er noe som ikke stemmer

Naby Keita har ikke helt klart å leve opp til de store forventningene denne sesongen.

5. apr 2019 kl 12.23 Arild Skjæveland

Naby Keita har vært involvert i 27 kamper i sin første sesong på Anfield. Liverpool-supporterne måtte vente lenge på 23-åringen, som ble kjøpt ett år før han faktisk kom. Av spillerkjøpene som kom i fjor sommer var det kanskje ham det var størst forventninger til.

Han startet meget bra i første ligakamp mot West Ham, og har hatt flere gode kamper denne sesongen. Borte mot Burnley og hjemme mot Bournemouth var begge kamper der en håpte på et gjennombrudd - men småsmeller og at han har vært inn og ut av laget har gjort at det ikke helt har tatt av.

I de siste seks ligakampene har han bare spilt 19 minutter.

Keita var tema i podcasten The Totally Football Show på torsdag, der Bundesliga-ekspert og Jürgen Klopp-bokforfatter Raphael Honigstein var gjest.

– Jeg vet ærlig talt ikke, og vet ikke om Liverpool har et svar på hvorfor han ikke har slått gjennom, sa Honigstein.

– Han har vært en stor skuffelse dersom en ser på pengene, og på forventningene som ble bygd opp etter sagaen som gjorde at det tok et år før han kom. Han er fortsatt ikke helt på plass og har fått noen innflytelse.

I TRENING:
I TRENING:  Naby Keita skal være skadefri, og kan bli involvert mot Southampton fredag kveld.

– Kan ikke ha mistet ferdighetene

Keita var kjent som en målfarlig midtbanespiller fra Bundesliga, men i Liverpool har han kun vært direkte involvert i én scoring. Det var hans målgivende mot Crystal Palace i januar.

– Det var meningen at han skulle være den som ga Liverpool litt ekstra fra midtbanen. Liverpool mangler fortsatt den spilleren, sier han i podcasten.

– Han har ikke sett ut som seg selv. Det har ikke sett ut som han har hatt den fysiske eksplosiviteten som han ble kjent for i sin første sesong (i RB Leipzig). I den andre sesongen dabbet det litt av, men i den første sesongen var han helt fremragende.

– Det virker ikke som han har den samme ballkontrollen og hurtigheten, eller intelligensen til å finne disse veldig lure posisjonene. Jeg tror ikke han kan miste alle disse ferdighetene, men akkurat nå er de ikke der. Jeg tror ikke det er fordi han nå skal spille ved siden av Jordan Henderson heller enn ved siden av Kevin Kampl som i sesongen før.

Det ble spekulert i om det kunne være helsemessige grunner til at det ikke har gått som en hadde håpet.

– Det er noen bekymringer. Han hadde en episode der han besvimte på trening i Leipzig, og kom seg fra det. Så hadde han denne tingen borte mot Napoli, der han måtte på sykehus, men ubekreftede rapporter fra Italia sa at det var noe helt annet. Igjen, det ser ikke helt riktig ut, sier Honigstein.

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]