Dette mener Carragher er Jürgen Klopps beste kjøp

Valget kommer kanskje som en overraskelse på noen.

29. apr 2019 kl 11.08 Arve Vassbotten

Søndag kveld ble Virgil van Dijk kåret til «PFA Player of the Year» i Premier League av spillerne selv, som den første forsvarsspilleren siden John Terry for 14 år siden.

Til tross for den enorme innflytelsen van Dijk har hatt etter at han kom til klubben i januar i fjor, og ikke minst de 69 målene Mohamed Salah har scoret etter at han kom, så er det en annen spiller Liverpool-legende og TV-kommentator Jamie Carragher mener er Jürgen Klopps beste kjøp for de røde.

Den første store signeringen

– Han ser ut til å gå under radaren, spesielt etter at Mohamed Salah kom inn, og man kan forstå det til en viss grad. Men om du tenker på signeringer i Jürgen Klopp-perioden, tror jeg han er nummer en, sier Carragher og snakker om Sadio Mané.

Senegaleseren kom til klubben i juni 2016 for 34 millioner pund fra Southampton. Siden da har han scoret 57 mål og har 22 assist på 118 kamper. Denne sesongen står han med 24 mål totalt, ett mindre enn Mohamed Salah, og er med 20 seriemål ett bak Salah i kampen om gullstøvelen i Premier League.

– Da han kom inn var det ikke det laget det er nå. Han var den første store signeringen, og Jürgen Klopp trengte at den leverte. Den signeringen fikk bokstavelig talt Liverpool inn i Champions League i Jürgens første hele sesong.

Sammenlignes med Sterling

– Jeg tror ikke det handler om at Mané er suveren denne sesongen, og at han ikke har vært det i like stor grad i de andre sesongene. For hvis man ser på hvordan han har spilt de siste tre årene, så har han vært veldig god hver eneste sesong, mener Carragher.

I sin første sesong for Liverpool scoret Mané 13 mål, i den neste 20 og nå er han altså oppe i 24 før sesongen er over. Og Carragher sammenligner han med Raheem Sterling.

– Faktum er at han på slutten av sesongen har han scoret viktige mål, de første målene i kamper, og kanskje har han kommet mer inn i folks bevissthet. Men når man tenker på hvor god Raheem Sterling har vært for Manchester City de siste årene, og man ser at Manés tall er akkurat de samme, i samme posisjon, viser det hvilken betydning han har hatt, sier Carragher til Sky Sports.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]