Guardiola mener Liverpool har alt som skal til

Rival Pep Guardiola utdyper hvorfor det er Liverpool som er gullrivalen i innspurten av Premier League.

3. apr 2019 kl 10.23 Torbjørn Flatin

I et langt intervju som Sky Sports med Pep Guardiola snakker manageren til Manchester City om utfordringen med å kjempe om fire titler. Det innbyr til et knallhardt program i april, som innbefatter spill i Premier League, Champions League og FA-Cup.

I Premier League er det kun en konkurrent igjen i kampen om en ny pokal, siden Liverpool er det eneste laget som har greid å holde følge med det tempoet som er nært det poengtallet som City hadde forrige og hvor det ble rekord med 100 poeng.

Knallhardt program

Jakten på suksess gjør at City minimum må spille åtte kamper i april, et program som starter i kveld med hjemmekamp mot Cardiff i Premier League.

Få venter noe annet enn tre poeng og ny tabell-ledelse til de lyseblå i den kampen, men det vil bli tøffere siden.

Etter en semifinale mot Brighton i FA-Cupen venter seks kamper på 20 dager som innbefatter tre kamper mot Tottenham, kvartfinaler i Champions League og hjemmemøte i ligaen, samt bortekamper i Premier League mot Crystal Palace, Manchester United og Burnley. Her kan Liverpools største håp ligge om at de regjerende mesterne skal skli på et bananskall.


Liverpool - et av de beste

«Jeg vet ikke hvor mange lag i historien som har vært i denne posisjonen, men å være med i fire turneringer i april, men det kan ikke være mange», sier Pep Guardiola. «Vi prøver bare å vinne den neste kampen og se hvor langt vi kan komme.»

Spanjolen ble også spurt om rivalen i Premier League, de røde fra Anfield.

«De er et av de sterkeste lagene jeg har møtt», forklarer Guardiola om Liverpool.

«De har alt. De er gode taktisk, de har stor defensiv styrke, de er veldig gode til å presse høyt og de har et godt kontringsspill. Tidligere har de hatt noen problemer med sitt posisjonelle spill, men det har også blitt mye bedre.»

«Liverpool har alt. Derfor er det så jevnt.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]