Hvem er den eneste fra Chelsea-kampen i april 2014 som trolig starter for LFC på søndag?

Liverpools lag er totalforandret siden det skjebnesvangre møtet.

10. apr 2019 kl 20.38 Marius Rabben

I likhet med gulljakten for fem år siden kommer Chelsea på besøk i april. Hovedstadslaget, som nå bekler tredjeplassen, gjester Anfield førstkommende søndag kl. 17.30 og har igjen muligheten til å gi Manchester City en svært hjelpende hånd.

Det er alt annet enn gode minner å se tilbake på for de røde: Demba Ba utnyttet Steven Gerrards mye omtalte «slip» sekunder før pause, og på overtid i 2. omgang fastsatte Willian, servert av Fernando Torres, sluttresultatet til 2–0.

Over 1800 dager senere er hele Liverpools startellever skiftet ut. Den eneste som fortsatt er i klubben, er nåværende reservekeeper Simon Mignolet.

John Gibbons i The Anfield Wrap har imidlertid funnet en interessant fun fact: Det er kun én spiller som startet kampen i 2014 som ventelig også starter for Liverpool på søndag.

Men han spilte i blått for fem år siden.

Mohamed Salah, da 21 år gammel, startet nemlig i Chelsea-angrepet og fikk en time foran The Kop.

SALAH I 2014:
SALAH I 2014:  Mohamed Salah er den eneste fra oppgjøret i april 2014 som kommer til å starte for Liverpool på søndag.

Ifølge lfchistory.net er det også eneste gang egypteren har møtt Liverpool i en tellende kamp.

For øvrig satt Daniel Sturridge på benken fra start i oppgjøret og kom inn i 2. omgang. Jordan Henderson måtte stå over kampen med suspensjon etter å ha blitt utvist mot Manchester City to runder tidligere.

Bortelaget kan på sin side stille med César Azpilicueta av spillerne som startet for fem år siden, i tillegg til nevnte Willian som ble byttet inn for nettopp Salah.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]