– Ingenting er bedre enn dette

Firmino om angrepskollegene, målfeiringer og sangen sin.

28. apr 2019 kl 09.53 Marius Rabben

Det var en liten muskelskade som holdt Roberto Firmino ute av Huddersfield-kampen fredag, men han er ventelig tilbake når LaLiga-vinner Barcelona står klare på Camp Nou om tre dager.

Der venter blant annet Champions Leagues toppscorer denne sesongen i Lionel Messi (10). Til sammenlikning har Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané fire mål hver i turneringa.

Men Liverpool-angriperne er i imponerende form: Firmino står med fem mål og tre assists på sine åtte siste kamper, mens Salah og Mané, begge med to nye mål mot Huddersfield, er nummer én (21) og to (20) på toppscorerlista i Premier League.

– Vokser hver dag

Salah har nå fem mål på sine seks siste opptredener etter å ha hatt sin lengste «måltørke» som Liverpool-spiller – åtte kamper.

– Dette er perfekt tidspunkt for ham å være tilbake i scoringsform, slik at han har troa igjen, sier Firmino, ifølge Liverpool Echo.

– Han spilte også bra tidligere, men uten å score. Han kommer til å hjelpe laget mye nå, både i Premier League og Champions League.

Som rød supporter har man lenge kunnet nyte prestasjonene til målmaskinene der fremme. Og utviklingen deres peker fortsatt i riktig retning. Firmino sier at samarbeidet på topp bare blir bedre jo mer tid de får trene og spille sammen.

– Vi har vært sammen i nesten tre år, så vi vokser sammen hver dag.

– Ettersom vi trener og jobber hardt sammen, har vi alle fått mer selvtillit i likhet med resten av laget. Nå kjemper vi for å vinne to store turneringer, og ingenting er bedre enn å kjempe for å vinne sølvtøy.

Selv om han ikke var på gresset i fredagens femmålsseier, runget den fengende Firmino-sangen som vanlig utover Anfield flere ganger.

– Jeg synes sangen er strålende, forteller brasilianeren selv.

– Jeg elsker den og hører alltid når fansen synger den. Det motiverer meg når jeg er ute på banen.

– Noen ganger er det helt spontant

Forholdet til supporterne bidrar også til Firminos mange kreative, karakteristiske feiringer etter scoringene sine. Flere av dem har også Sadio Mané kopiert – selv om senegaleseren tidligere har hevdet at det er omvendt!

Firmino forklarer at det er noe han gjerne planlegger, men at feiringene også kan være noe han finner på der og da.

– Noen ganger forbereder jeg målfeiringer. Jeg ser noen videoer på nettet og øver meg på dem, mens andre ganger er det helt spontant, og jeg gjør noen ganger rare ting som selv jeg ikke forstår.

– Jeg vil bare gjøre det meste ut av øyeblikket og feire det som jeg har klart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]