– Jeg forventet ikke at United skulle få noe mot City

Jürgen Klopp mener det vil være skjebnen dersom Liverpool til slutt vinner ligaen. Målet nå er 97 poeng.

25. apr 2019 kl 23.58 Arild Skjæveland

Mange røde har deppet siden Andre Marriner blåste av på Old Trafford onsdag kveld, og Manchester City hadde vunnet 2-0 over erkerivalen, i det som på papiret var den tøffeste kampen de hadde igjen.

Nå er City ett poeng foran Liverpool, med like mange kamper spilt. Begge har tre kamper igjen. Jürgen Klopp forventet ikke at Ole Gunnar Solskjærs lag skulle gi den lyseblå naboen for mange problemer.

– Det var ikke vår siste sjanse før kampen, så hvorfor skulle det være vår siste sjanse etter kampen? Dersom noen virkelig trodde at United, akkurat nå, var kapable til å skade City… City er for gode til det. Jeg så kampen foran TV, og var ikke litt nervøs en gang. Det var ikke som at jeg sa «Herregud, hvorfor gjorde han det? Lingard!, sier Klopp til The Telegraph.

– Jeg liker ikke å se disse kampene, fordi de ikke har noe med oss å gjøre. Jeg liker å få informasjonen, men det er alt, sier han.

Målet er 97 poeng

City møter nå Burnley borte, Leicester hjemme og Brighton borte i sine tre siste kamper.

– Alt er fortsatt helt fint, og dersom noen har mistet troen, så kan jeg ikke endre på det nå. Dersom du tror, så er du velkommen i klubben. Jeg ønsker bare å spille disse tre kampene og se hva vi kan få fra dem, sier Klopp.

– Jeg ville elske å ta 97 poeng. Dersom vi tar det har vi spilt en utmerket sesong, og hvem som helst kan si hva som helst om oss. Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Det å ta så mange poeng ville vært spesielt, men det er fortsatt mye jobb som gjenstår.

– Det er alltid håp helt til dommeren blåser av i den siste kampen. Det har aldri endret seg. Det gir oss sjansen til å lede tabellen igjen i noen timer, og forhåpentligvis kan det skje.

Tøft på Turf Moor

Manageren trekker frem Burnley som en vrien motstander.

– Er Burnley et lag jeg ville likt å møte nå med kampprogrammet vårt? Nei, helt ærligDet er ikke et sted der du reiser og tenker «åh, fint, vi skal til Burnley. Enkle poeng». Det er et vanskelig sted å dra til, og de har momentum.

– Det er bare én mening som er viktig, og den er i garderoben vår. Vi har vært nødt til å håndtere alt mulig gjennom sesongen, og guttene har gjort det strålende. Det er så mange eksempel i livet hvor en gir opp for tidlig, og folk som ikke ville overlevd om de ga opp, så jeg trenger ikke å bruke disse eksemplene, du kjenner til dem. Det er over når det er over, og ikke før det.

– For oss er det ikke over. Vi gjør bare det vi må gjøre så bra som vi kan gjøre det. Så får vi se. Det er litt som skjebnen. Dersom noen ønsker at vi skal bli mestere, så vil vi bli det. Om ikke, så blir vi ikke det, sier han.

Liverpool - Huddersfield spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]