Kick It Out fordømmer rasistisk motivert synging om Salah

En gruppe Chelsea-supportere sang en rasistisk motivert sang om Mohamed Salah foran kveldens Europa League-kamp i Praha.

11. apr 2019 kl 20.54 Einar Kvande

En filmsnutt, hvor en gruppe Chelsea-supportere synger en rasistisk sang rettet mot Mohamed Salah, spres nå på sosiale medier. Antirasisme-organisasjonen Kick It out fordømmer filmen.

Gruppen synger blant annet «Salah is a bomber».

Det har også blitt sendt en rekke rasistiske tweets direkte til Mohamed Salah i forbindelse med dette opptrinnet, og disse etterforskes nå av politiet på Merseyside, melder Liverpool Echo.

«En skam»

«Dette skjer ikke på tribunen, men det er en skam likevel. Vi ønsker ikke fans som dette i sporten vår», skriver Kick It Out på Twitter.

«Vi kommer til å samarbeide med Chelsea FC for å sørge for at alle som er involvert blir identifisert og straffet raskt og effektivt», heter det videre i meldingen fra Kick It Out.

Daily Mail skriver at Chelseas sikkerhetsteam studerte filmen torsdag kveld, og tre av de seks supporterne ble identifisert og måtte snu i døra da de forsøkte å komme inn på Eden Arena i Praha.

Liverpool med pressemelding

Liverpool FC har også kommet med en pressemelding i sakens anledning, der man fordømmer hetsen som Salah utsettes for av gruppen på seks Chelsea-fans.

Mohamed Salah ble tidligere i sesongen utsatt for rasisme av West Ham-supportere på London Stadium, og det har vært et sterkt fokus på rasisme i engelsk fotball den siste tiden.

Tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling ble utsatt for rasisme da han spilte for England i Montenegro i slutten av mars, og tok et kraftig oppgjør med rasistene i et intervju etter kampen.

– Det er 2019 nå. Vi kan bare sette søkelys på situasjonen, sa Sterling blant annet.

The Kopite hadde nylig et lengre intervju med John Barnes om rasisme innen fotballen. Du kan lese intervjuet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]