Liverpool borte på en fredag

De røde spiller i kveld sitt fjerde oppgjør under den nye TV-avtalen med fredagskamper, og de har alle vært på fremmed gress.

5. apr 2019 kl 17.54 Torbjørn Flatin

Da den siste fjernsynsavtalen tredde i kraft i 2016/17 var Liverpools kamp borte mot Chelsea den andre fredagskampen som var blitt satt opp.

En sjelden scoring av Dejan Lovren, samt ei kanonkule fra langt hold fra kaptein Jordan Henderson banet vei for en 2-1 seier til tross for redusering fra Diego Costa.

Ny tur til London

Sesongen etter ble det også bare en fredagskamp for Liverpool, da man besøkte Arsenal.

Ikke uvanlig disse lagene i mellom ble det en thriller, hvor Coutinho og Salah sørget for 2-0 ledelse, men hvor det endte opp med at Firmino til slutt måtte redde 3-3 med en utligning på Emirates.

Seier mot Wolves

Denne sesongen startet ligarunden siste helg før jul med Wolverhampton – Liverpool på fredag kveld.

En scoring i hver omgang, hvor Fabinho først spilte fram Salah og sistnevnte etter pause gjorde det samme for van Dijk, sørget for nokså komfortable tre bortepoeng.

Hjemmekamp på fredag

Nå er det Southampton som står for tur, og den fjerde bortekampen på rad angående fredagskamper. Liverpool vil håpe at spillere som van Dijk, Fabinho og Salah igjen gjør seg gjeldende.

Liverpool er lite populære i sør som følge av en rekke spillerkjøp de siste sesongene, men tre poeng er svært viktig i kampen om ligagullet.

Det er for øvrig ikke sesongens siste fredagskamp, da noe så sjeldent som Premier League ved inngang til helgen på Merseyside vil skje 26. april da Anfield tar i mot Huddersfield.

Southampton – Liverpool, kl 21.00 i kveld på TV2 Sport Premium og TV2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]