Oxlade-Chamberlain må spille flere minutter før han er aktuell for førstelagscomeback

Midtbanespilleren har vært ute i nesten et år.

13. apr 2019 kl 08.12 Arild Skjæveland

Alex Oxlade-Chamberlain er tilbake i trening med laget, og har spilt 40 minutter for U23-laget og én time bak lukkede dører.

Det har vært mye snakk om at midtbanespilleren kan gi førstelaget et løft i innspurten - men 25-åringen må ha flere minutter på banen før han er aktuell for førstelagsspill sier manageren.

– Det har bare vært en lang tid. Han spilte 40 minutter mot Derby, og så 60 minutter i en internkamp. Han må spille flere minutter for å kunne spille, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Det er vanskelig, for alle andre er friske. Hvordan kan jeg sammenligne det? Det ser positivt ut på trening, som med Joe Gomez, men vi må sørge for at de virkelig er klare, sier manageren.

Tenker langsiktig

Liverpool har minst seks, og maksimalt ni kamper igjen av årets sesong. Med en skadefri stall hinter han om at han ikke kommer til å ta noen sjanser med spillere som har vært ute lenge.

– Det var alvorlige skader. Vi ønsker å ha dem med i fremtiden, ikke bare for én kamp. Derfor tar vi dette så seriøst som mulig, sier han.

Alex Oxlade-Chamberlain spilte 42 kamper og scoret fem mål for Liverpool etter overgangen fra Arsenal forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]