Skuffet på Anfield i serieavslutningen

U23-laget tapte 1–2 for Blackburn foran The Kop.

28. apr 2019 kl 22.51 Marius Rabben

Etter tre strake seire vartet Liverpool-ungguttene opp med en svak oppvisning i sesongens siste ligakamp. Uten poeng på Anfield endte U23 på 4. plass i Premier League 2.

– Jeg synes at de første 45 minuttene kanskje var vår svakeste opptreden denne sesongen, sier trener Neil Critchley.

To Blackburn-scoringer før pause sørget for at Critchley tok grep og endret formasjon i pausen. Spillemessig hjalp det, men Liverpool slet med å skape sjanser og fikk ikke mer å juble for enn et trøstemål seks minutter før slutt.

– Veldig ulikt oss

De rødes kaptein, forsvarsspilleren George Johnston, reduserte foran The Kop End etter en dødball.

– Det var lite å kjenne igjen her, for prestasjonene og resultatene inn mot denne kampen har vært veldig gode, forklarer Critchley.

– Kanskje det dessverre var en slags «slutten av sesongen»-følelse rundt det. Vi tok det med på banen i 1. omgang. Det var veldig ulikt oss. Vanligvis spiller vi ikke på den måten.

Liverpool-treneren forklarer at laget slet med grunnleggende oppgaver som å holde på ballen og etablere spill.

– Vi var en million mil unna det vi forventer. Vi gjorde om på formasjonen i pausen, og det ga en endring. Vi var det beste laget i 2. omgang uten å virkelig skape særlig store sjanser. Vi manglet litt på kvaliteten og gjorde feil avgjørelser i enkelte situasjoner.

– Sett gjennom 90 minutter fortjente vi ikke å få med oss noe fra dette oppgjøret, slår han fast.

SCORET:
SCORET:  Liverpool-kaptein Johnston satte inn trøstemålet etter 84 minutter.

Dette var altså den 22 og siste ligarunden i Premier League 2 denne sesongen. Liverpool kom fra det med ni seire, sju uavgjort og seks tap. Målforskjellen ble 38–27 (+11).

Critchley sier at det er vanskelig å komme med gode refleksjoner om hele sesongen så kort tid etter en kamp som denne.

Ikke helt ferdig

– Om et døgn eller to vil jeg nok se tilbake på sesongen på en positiv måte, men det er vanskelig akkurat nå. Totalt sett, over hele linja, kan vi være fornøyde med det vi har gjort, og vi ser frem til de neste månedene og årene med optimisme.

Men selv om ligaen er over, er ikke Liverpool U23 helt ferdig med sesongen.

– Vi har en treningskamp borte mot Brugge på 17. mai og en turnering i vente etter det, så vi tar ikke på badebuksene ennå, sier Critchley.

Liverpool U23 mot Blackburn: Kelleher, Whelan, Masterson, Johnston, Lewis, Randall, Christie-Davies, Camacho, Woodburn, Jones (McAuley 87), Brewster (Gallacher 71). Ubenyttede innbyttere: Atherton, Juanma.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]