– Van Dijk er årets spiller, og ingen andre er i nærheten

Store ord fra Manchester United-legenden Gary Neville.

6. apr 2019 kl 22.01 Arild Skjæveland

Gary Neville som spiller og høyreback for Manchester United var ikke en mann Liverpool-supportere hadde spesielt mye sansen for. De siste årene har han etablert seg som kanskje Englands mest respekterte ekspert på Sky Sports.

Det er i disse dager spillere og fotballjournalistene i England skal stemme frem den de mener er årets spiller i England. Ifølge bookmakerne står det mellom Virgil van Dijk og Manchester Citys Raheem Sterling.

Den tidligere United-backen er ikke i tvil om hvem som bør vinne.

– Han er 100 prosent min årets spiller, og det er ingen andre som er i nærheten av ham, sa Gary Neville på Sky Sports før fredagens kamp mellom Southampton og Liverpool.

Kritiserte prislappen

Sky Sports hadde vært i arkivet, og hentet frem hva Neville sa da overgangen var et faktum like før januarvinduet åpnet i 2018. Da var Neville skeptisk.

– Det var ikke kjøpet i seg selv som overrasket meg. Det var summen, sa Neville på fredag.

– Jeg husker da Manchester City kjøpte Kyle Walker for 50 millioner pund, og jeg ble sittende igjen og tenke «wow, det er utrolig». Det var det samme med Virgil van Dijk. Men etter å ha sett ham de siste 12 månedene, så har alle gitt ham den skryten han fortjener.

– Helt ærlig: Hver gang jeg ser Liverpool spille, selv om Matip misser eller om de to backene er borte fordi de er i angrep - han virker bareå dekke for hele den bakre fireren alene. Han er en unik forsvarsspiller.

– Varane og Ramos har væt de beste midtstopperne i verden slik jeg ser det de siste årene, men det er ikke tvil om at denne mannen kommer til å være de oppe i årene som kommer, for jeg har ikke sett en så god midtstopper på lang, lang tid.

– Når de har ballen er pasningsspillet hans en vits. Det er utrolig. Han sentrer som en sentral midtbanespiller. For meg er han den spilleren i laget der han er den ene som ikke må bli skadet, sa Neville.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]