– Van Dijk har gjort meg til en bedre spiller

Joel Matip mener nederlenderen er en komplett midtstopper.

3. apr 2019 kl 16.41 Arild Skjæveland

Siden han var tilbake fra kragebeinsbruddet sitt i januar, har Joel Matip spilt fast i Liverpools midtforsvar. Hans comeback kom uken etter at Dejan Lovren fikk sin hamstringskade, og det har gjort at han nå har startet 12 kamper på rad i midtforsvaret.

11 av de kampene har vært sammen med Virgil van Dijk - som mistet første oppgjør mot Bayern München i Champions League med suspensjon.

27 år gamle Matip mener at han har blitt en bedre spiller av å spille ved siden av den nederlandske kapteinen.

– Jeg tror alle forbedrer seg når de er rundt ham. Han har hatt en stor påvirkning på forbedringen vår. Det er flott å spille med ham. Han er en komplett forsvarsspiller, og vet hva han skal gjøre, sier Matip til Premier League Productions, i et intervju gjengitt på Liverpoolfc.com.

Kamp om plassen

Matip, Lovren og Joe Gomez har alle spilt stopper sammen med Van Djik denne sesongen. Nå er alle stopperne skadefri, og den tidligere Schalke 04-forsvareren tar ikke plassen sin for gitt.

– Alle forsvarsspillere gjør ting litt forskjellig. Du trenger alltid litt tid for å bli kjent, og det er vanlig. Vi trenger denne tiden på en god måte, og stort sett har det fungerte veldig bra.

– Jeg vet alltid at jeg må forbedre meg, men det er en god følelse når du er på banen og spiller. Dersom du vinner, så er det ikke så verst - jeg er glad. Men du vet at du alltid må forbedre deg og bli bedre, for å være del av laget.

Van Dijk er frisk igjen etter å ha fått en smell i ankelen mot Southampton. Trolig spiller Matip også den kampen - om ikke Jürgen Klopp går for Lovren som spilte landskamp for Kroatia i forrige uke, og som kom inn mot Tottenham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]