–Vi må endre måten vi behandler kvinner på i vår kultur

Mohamed Salah er kritisk til hvordan kvinner blir behandlet i den muslimske delen av verden.

17. apr 2019 kl 14.43 Einar Kvande

Mohamed Salah mener at menn i hjemlandet Egypt og over hele den muslimske verden må begynne å behandle kvinner med mer respekt.

– Jeg mener vi må endre måten vi behandler kvinner på i vår kultur. Dette er ikke valgfritt, slår Liverpool-stjernen fast i et intervju med Time Magazine.

Salah har med selvsyn sett hvordan kvinner er blitt behandlet i hans kultur og i Midt-Østen, og sier det har endret hans syns på kjønnsrollemønstre.

– Jeg støtter kvinner mer enn jeg gjorde før, for jeg føler at kvinner fortjener mer enn vi gir dem for øyeblikket, sier han.

Trives best hjemme

Etter at han i 2018 ledet Egypt til et VM-sluttspill for første gang på 28 år har Salah blitt et ikon i Egypt, og i hele regionen. 26-åringen innrømmer at det følger med litt ekstra press å ha blitt en rollemodell for så mange mennesker, men han er også stolt over det, og mener det gjør ham til en bedre fotballspiller.

For å slappe av fra fotballen tilbringer Salah mye tid med sin fem år gamle datter, og han mener at det å ha blitt en av verdens beste fotballspillere ikke har endret hans livsstil.

– Jeg lever et normalt liv. Mesteparten av tiden er jeg hjemme. Jeg liker ikke å gå ut, sier han.

Salah kom med på Time sin liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer i 2019, og pryder forsiden av april-utgaven av magasinet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]