– Vi skal bruke 13 spillere og sette to mann på Hazard

Eden Hazard er spilleren som må stoppes i morgen.

13. apr 2019 kl 09.49 Arild Skjæveland

Chelsea har slitt på bortebane etter nyttår, og har kun vunnet to ligakamper på fremmed gress i 2019. Men én spiller har virkelig funnet formen de siste ukene.

Ingen har vært direkte involvert i flere scoringer i ligaen denne sesongen enn Eden Hazard. Han har 16 mål og 12 målgivende på 32 ligakamper, og scoret to mål mot West Ham på mandag.

Dette blir tredje møtet med blåtrøyene fra London denne sesongen, og Hazard scoret i de begge to første kampene mot Liverpool.

– Det er ikke lett å stoppe ham. Det er noen situasjoner du ikke kan forsvare deg mot, og forhåpentligvis vil hjelpen komme fra andre steder, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Når han har dagen kan han være verdens beste. Han har hatt en strålende karriere hittil, og han har mye av det jeg setter pris på i fotball, sier Klopp.

– Vi skal bruke 13 spillere

Manageren spøkte da han fortalte om planene sine for å stoppe belgieren.

– Denne gang skal vi bruke 13 spillere, og to av dem skal bare spille mot Eden, spøkte Klopp.

– Vi må sørge for at han ikke kan skinne. Stoppe pasningene inn til ham, og reagere bedre enn andre lag har gjort. Når han får ballen er det for sent. Les spillet og les pasningene, for én mot én kan du ikke forsvare deg mot ham, sier han.

Dette blir Hazards 17. kamp mot Liverpool for Lille og Chelsea. På de 16 første har Liverpool tre seire, åtte uavgjorte og seks tap. Chelseas stjerne har scoret sju mål, og har to målgivende. Fire av scoringene har kommet på Anfield.

Veldig mye tyder på at det kan bli siste gang i Premier League. Kontrakten hans går ut neste sommer, og han skal være på vei til Real Madrid til sommeren.

Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]