– Det var ikke enkelt å konsentrere seg

Til tider slet Virgil van Dijk med å konsentrere seg mot Wolverhampton. Nå forteller han hva som forstyrret spillerne.

13. mai 2019 kl 15.38 Odd Sindre Tonning

Liverpool klarte å presse Manchester City til siste slutt i kampen om Premier League-troféet, men Manchester-klubben klarte å sikre seg tittelen etter å ha samlet ett poeng mer enn Liverpool over 38 kamper.

Nøyt tittel-kampen

Til tross for at Liverpool slapp inn færrest mål, hadde flest rene bur, vant 30 kamper og tapte en ble altså Manchester City for sterke. Årets spiller i Premier League, Virgil van Dijk delte sine tanker etter at serien var over.

– Gratulerer til Manchester City. De fortjente det med ett poeng. Det var et fantastisk tittel-løp og jeg nøyt hvert øyeblikk av det, sier van Dijk ifølge Liverpoolfc.com.

Men selv om han nøyt hvert øyeblikk av tittelkampen, var ikke avslutningen den han hadde håpet på. Likevel velger nederlenderen å være positiv.

Frustrert er riktig ord. Jeg tror vi alle kommer til å være litt skuffet fordi vi er så nærme. Å få 97 poeng, å spille fotballen vi har spilt hele sesongen, det er noe vi er nødt til å være veldig, veldig solte over.

Vanskelig å konsentrere seg

Under seriefinalen var Liverpool avhengige av at Brighton tok poeng mot Manchester City for at tittelen skulle havne på Anfield. Først tok Liverpool ledelsen i sin egen kamp, og så bredte jubelen seg på Anfield nok en gang, denne gangen fordi Brighton hadde tatt ledelsen mot City. Dette hadde ikke spillerne problem med å få med seg.

– Det var ikke enkelt å konsentrere seg i det hele tatt. Dersom det ikke gjør noe med deg, så lyver du til deg selv. Når Brighton scoret gikk fansen bananas og selvfølgelig spør du deg selv om hva som foregår. Det kan du ikke noe for.

Etter en av tidenes tittelkamper er det lov å være litt frustrerte. Og hadde van Dijk fått sjansen hadde han glatt byttet bort sine personlige priser for ligatittelen.

– Det er en stor ære (å vinne Årets Spiller), men jeg ville byttet prisen umiddelbart for Premier League-tittelen.

Å få anerkjennelse for hva jeg har gjort denne sesongen er alltid fint, særlig som en forsvarer, men det handler om alle rundt meg, og uten alle andre som har jobbet med meg og spilt med meg ville det ikke vært mulig. Selv teamet på Melwood. Folkene som arbeider der, folkene rundt oss er så viktige, sier nederlenderen.

Når Brighton scoret gikk fansen bananas og selvfølgelig spør du deg selv om hva som foregår.Virgil van Dijk

Ser mot Madrid

Van Dijk har, i likhet med majoriteten av Liverpool-troppen, ikke fått være med på å løfte sølvtøy i rødt. 1. juni får klubben nok en sjanse til å sikre seg et trofé, når Tottenham står på motsatt banehalvdel på Wanda Metropolitano i Madrid. Dette vil være klubbens andre finale i Champions League på like mange sesonger.

– Vi må se på det positive og huske at vi skal til Madrid, og forhåpentligvis kan vi avslutte sesongen på en god måte. Det er det vi skal prøve å gjøre.

Før finalen skal jeg slappe av og nyte stranden, før vi samles for en treningsleir og gjør oss klare for finalen. Det er fantastisk å komme til finalen i Champions League to ganger på rad. Forhåpentligvis kan vi gjøre det litt bedre denne gangen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]