Får han finale-minutter denne gangen?

Xherdan Shaqiri vant Champions League med Bayern München, men kom ikke innpå i finalen. Nå kan historien gjenta seg.

27. mai 2019 kl 11.20 Arve Vassbotten

Xherdan Shaqiri ble Champions League-mester for Bayern München, da de slo Jürgen Jürgen Klopps Borussia Dortmund i 2013.

Men Shaqiri fikk da ikke spille et eneste minutt i finalen på Wembley.

På lørdag er han sannsynligvis igjen en del av troppen til finalen, denne gangen for Liverpool. Men igjen er det langt fra sikkert at han får spilleminutter i finalen.

Da Bayern vant finalen spilte Shqiri bare to minutter av utslagsrundene, men var med i fem av de seks gruppespillkampene.

Denne sesongen har han spilt to kamper fra start og har to innhopp for Liverpool i Champions League. Han står også med to assist i turneringen.

Fikk sjansen mot Barcelona

Sveitseren kom inn etter 85 minutter i den første kampen mot PSG. Mot Røde Stjerne spilte han de første 68 minuttene, og hadde assist på Mohamed Salahs 3-0-scoring rett før pause.

I den andre kampen mot Paris på Le Parc des Princes kom Shaqiri inn etter 78 minutter.

Etter det måtte han faktisk vente helt til Mohamed Salah og Roberto Firmino var skadet i returoppgjøret mot Barcelona før han fikk sjansen i Champions League igjen.

Da la han pasningen til Georginio Wijnaldums andre mål, da Liverpool gikk opp i 3-3 sammenlagt.

I TRENING:
I TRENING:  Xherdan Shaqiri under treningsoppholdet i Marbella forrige uke.

Tilbake på benken?

Den pasningene kom bare noen dager etter at han også leverte det viktige frisparket som Origi ekspederte i mål mot Newcastle, som holdt liv i titteldrømmen.

Men til tross for noen viktig involveringer, har mannen som kom for 13,75 millioner pund fra Stoke, spilt svært lite siden februar.

Med Salah og Firmino tilbake, er det svært sannsynlig at Shaqiri igjen blir å finne på innbytterbenken i en Champions League-finale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]