Forventer ikke hjelp fra Benitez

Jamie Carragher tror ikke at Rafael Benitez ønsker å se Jürgen Klopp og Liverpool vinne ligaen i år.

3. mai 2019 kl 21.47 Odd Sindre Tonning

På lørdag møter Liverpool Rafael Benitez og hans Newcastle i sesongens nest siste kamp i Premier League. En kamp som kan bli avgjørende i årets tittelkamp. Dersom Benitez klarer å slå sin tidligere arbeidsgiver, vil Manchester City kunne sikre seg gullet med seier mot Leicester på mandag.

Vil ende tørken selv

Men i sin spalte i The Telegraph sier Jamie Carragher at han ikke tror at Benitez kommer til å gi Liverpool noen hjelp i tittelkampen.

«Jeg tror ikke at Benitez ønsker at Klopp skal vinne tittelen. Ikke på grunn av noe bitterhet, men fordi han innerst inne har en ambisjon om å returnere til Anfield en dag, og bli manageren som ender Liverpools Premier League tørke.»

Carragher skriver videre at selv om Benitez nå befinner seg i Newcastle, så hindrer ikke det ham i å sikte mot toppen.

«Jeg spilte seks år under Rafa Benitez på Anfield, og jeg vet hvor ambisiøs han er. Han har ikke gitt opp å returnere til det høyeste nivået. I en sesong der Klopp og Mauricio Pochettino har blitt hyllet, vil Benitez være frustrert over at han ikke har hatt de samme ressursene til å utfordre dem på like premisser.»

Han har innerst inne en ambisjon om å returnere til Anfield en dag, og bli manageren som ender Liverpools Premier League tørke.Jamie Carragher

Jobber overtid

Newcastle har ikke slått Liverpool på fire kamper, men på disse kampene har de klart to uavgjorte. Forrige gang de slo Liverpool scoret Martin Skrtel først selvmål, før Georginio Wijnaldum fastsatte resultatet til 2-0 i desember i 2015. Det er også seks år siden sist et bortelag vant i et oppgjør mellom de to lagene.

Nå tror Carragher at Benitez jobber overtid for å sørge for at gjestene fra Anfield heller ikke denne gangen skal sikre seg seieren på St. James’ Park.

«Kamper som dette gir Benitez en sjanse til å vise hvordan, når det kommer til taktikk, han fortsatt er en av de beste. Han vil jobbe overtid for å organisere laget sitt for å gjøre livet så vanskelig som mulig for Liverpool.»

«Det kommer ikke til å bli tilbudt noen tjenester, og der kommer heller ikke til å bli forventet noen. Liverpool har måttet jobbe for hvert eneste poeng denne sesongen, og det kommer ikke til å være noe annerledes på lørdag.»

Ønsker å vinne

I sin pressekonferanse fikk Benitez, ikke overraskende, spørsmål om sitt forhold til Liverpool.

– Jeg er veldig klar på at vi er profesjonelle. Mitt forhold til Liverpool er der. Men på samme tid, når jeg skal spille mot dem med et annet lag, så har vi en jobb å gjøre. Klopp ville gjort det samme i min posisjon. Vi har 52.000 fans på stadion og det er sesongens siste hjemmekamp. Vi ønsker å vinne for alle som er her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]