– Jeg gråt nesten hver dag

Fjorårets Champions League-eventyr fikk en vond slutt for Mohamed Salah. Nå snakker han ut om følelsene han hadde etter skaden, og om å møte Barcelona i en semifinale.

1. mai 2019 kl 16.52 Odd Sindre Tonning

En halvtime var spilt i Kiev. Stillingen var 0-0. Liverpool var på høyde, og vel så det med den spanske giganten Real Madrid. Men så fikk de røde seg en knekk.

Mohamed Salah, klubbens desiderte toppscorer måtte forlate banen i tårer etter 31minutter, etter å ha blitt revet over ende av Sergio Ramos. Liverpool måtte til slutt se seg slått 3-1, og tårer skulle det bli mer av for egypteren fremover.

Fikk med seg VM

Det var lenge tvil om Salah i det hele tatt kom til å rekke VM den påfølgende sommeren, og skaden holdt ham ute av den første kampen i gruppespillet, før han var tilbake i spill. VM-eventyret ble kortvarig for Egypt, som tapte tre av tre kamper i gruppespillet. Salah scoret to ganger på de to siste kampene i gruppespillet. De to han fikk med seg.

– Før den første kampen, når jeg ikke spilte, satt jeg i bussen og gråt. Jeg gikk på badet og gråt der. Fordi jeg ville starte kampen. Jeg ønsker å spille, men jeg visste at jeg ikke var frisk nok til å spille i det hele tatt, sier Salah i et intervju med Bleacher Report.

Men i de to siste kampene av gruppespillet gikk en drøm om å spille i et verdensmesterskap i oppfyllelse, selv om det ikke gikk veien.

– Jeg dro og spilte i VM. Det er en drøm, men jeg var ikke helt bra igjen. Jeg gikk opp på rommet mitt, og jeg gråt nesten hver dag.

Det var mentalt tøft

Salah hadde noen tøffe uker i etterkant av skaden. Og den tøffe tiden begynte allerede i det han forlot banen mot Real Madrid, ifølge hovedpersonen selv.

– Akkurat da var det mentalt veldig tøft. Særlig da jeg ble byttet ut, da gikk jeg i garderoben og gråt, fordi det føltes som om Champions League var over, at VM var over, så det var et veldig tøft øyeblikk for meg.

Men nå venter en ny utfordring for Salah og resten av Liverpool, når Barcelona står på motsatt banehalvdel på Camp Nou senere i kveld. Det er noe Salah ser frem mot.

– Neste kamp er mot Barcelona. Det er noe veldig, veldig stort ved å spille mot Barcelona i semifinalen. Vi er også det eneste laget igjen av semifinalistene fra i fjor, så det er veldig stort for oss. Vi har vist at vi har gjort nye framskritt.

Champions League eller Premier League?

Noen, mellom andre Jamie Carragher, har stilt spørsmål ved om Liverpool burde prioritere en av turneringene de fortsatt er en del av, eller om det vil være mulig å kjempe på to fronter. Salah fikk spørsmålet om hvilket trofé han ville valgt, og etter en liten tenkepause kom svaret.

– Byen og klubben foretrekker Premier League foran Champions League. Jeg foretrekker begge, men dersom jeg må velge en av dem, ville jeg ofret Champions League for Premier League, fordi jeg elsker Premier League. Jeg elsker Champions League også, men for fansen ville jeg valgt den engelske ligaen.

Men selv om han ville valgt Premier League, betyr ikke det at han ikke ønsker seg tilbake til en finale i Champions League.

– Finalen i Champions League er en stor drøm for meg selv, for byen, for fansen og for alle. Vi ville virkelig vinne Champions League, sier han om fjorårets finale. Så spørs det om han, og resten av Liverpool kan få et godt utgangspunkt foran returoppgjøret når de i kveld gjester Camp Nou i den første semifinalen.

Barcelona - Liverpool spilles kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]