– Jeg har aldri vært forbannet

Jürgen Klopp benekter at det hviler en forbannelse over ham, og forteller hvorfor han er fornøyd med Barcelona-kampen.

4. mai 2019 kl 00.28 Odd Sindre Tonning

Etter at han har tapt tre av tre finaler i Liverpool, og han nå står ovenfor en tøff utfordring i jakten på nye trofé denne sesongen, fikk Klopp i dag spørsmålet om det hviler en forbannelse over ham. Ifølge David Maddock i The Mirror virket Klopp overrasket over spørsmålet.

– Nei, jeg har aldri vært forbannet, jeg føler meg ikke forbannet iallfall. Så vidt jeg vet er jeg frisk, familien min er frisk og jeg gjør den jobben jeg elsker. Det gjør meg allerede til en veldig heldig person.

Han føler seg ikke mer eller mindre heldig enn andre managere der ute, og nekter å la nederlag holde ham nede.

– Dersom vi vinner, så vinner vi. Viss ikke, så gjør vi det ikke. Jeg er ikke klar til å la disse tingene holde meg nede. Jeg har aldri vært som det.

Neste kamp

Og nå når sesongen nærmer seg slutten er det mange som tenker på alle scenariene som skal til for at Liverpool skal vinne ligaen, komme seg til finalen av Champions League, eller for at begge disse troféene skal glippe. Klopp sier likevel at han fortsatt bare tenker på den neste kampen som skal spilles.

– Mye kan skje i løpet av den neste uken, men så langt har vi ikke tenkt lenger enn til den neste kampen. Hvorfor skal vi begynne med det nå? spør han retorisk.

Dersom vi vinner, så vinner vi. Viss ikke, så gjør vi det ikke.Jürgen Klopp

For om en knapp uke kan hele Liverpools sesong være mer eller mindre over. Dersom det blir tap mot Newcastle, mens Manchester City slår Leicester vil de lyseblå allerede på mandag kunne heve troféet over hodet. Samtidig har Liverpool et tøft utgangspunkt foran returoppgjøret mot Barcelona.

Men det motsatte kan også være tilfellet. Manchester City kan gå på en smell, mens Liverpool slår Newcastle og får Premier League-skjebnen i egen hender, de kan slå tilbake mot Barcelona og komme seg til finalen i Champions League. Det er kanskje ikke så rart at Klopp velger å bare tenke på neste kamp, og se hvor man ender til slutt.

Kan jobbe med Barcelona-kampen

Klopp forteller også at han er fornøyd med Barcelona-kampen, til tross for at det ble et stygt 3-0 tap på Camp Nou.

– Du kan jobbe med en kamp som den mot Barcelona. For eksempel, spill en veldig dårlig kamp, og få hell, på hell, på hell, og vinn kampen 1-0. Du kan i realiteten ikke jobbe med det. Du vil fortsatt ha intensiteten, føle intensiteten, men du tar ikke med deg en god følelse. Den eneste gode følelsen er at du vant kampen.

Og en god følelse tar Liverpool-spillerne med seg inn mot Newcastle-kampen ifølge Klopp.

– Vi hadde en god kamp mot Barcelona, og før det hadde vi en helt ulik, men god kamp mot Huddersfield. Vi har hatt mange gode kamper på ulike måter nå, så det hjelper. Det gir oss i det minste en følelse av at vi kan spille en god fotballkamp igjen på lørdag.

Liverpool møter Newcastle klokka 20.45 lørdag kveld. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]l.no