Klopp sympatiserer med fansen som blir utsatt for enorme priser

Prisene på billetter og hotell for Champions League-finalen har steget i været den siste uken. Nå har Jürgen Klopp og fansen sagt fra hva de mener.

10. mai 2019 kl 18.43 Hans Christian Boge-Fredriksen

Etter at Liverpool og Tottenham ble klare for Champions League-finalen i midtuken, har prisene gått fullstendig i taket for billetter og hotell. Under fredagens pressekonferanse ble Klopp spurt om hva han synes om saken.

– Reisebyråer og hoteller er åpenbart ikke dumme. Med Madrid er det utrolig dyrt, men det er i det minste ikke i en annen del av verden. Hvordan kan man ha finaler i Kiev og Baku? sier Klopp.

– Jeg vet ikke hva disse reisebyråfolkene har til frokost. Sist sesong dro vi til Kiev. Baku, vi vet ikke hvordan vi kommer oss dit. Disse beslutningene må være mer forståelige og rimelige. Jeg vet ikke hvordan de gjør det.

Fansen til begge lag er langt fra fornøyde

Den enorme kostnaden det nå er å tilbringe en natt eller to i Madrid har fått Liverpool- og Tottenham-fansen til å bli svært misfornøyde. Sportsjournalist i the Guardian, David Conn, publiserte fredag en melding med felles uttalelser fra begge lags supportere:

«Prisene på fly til Madrid og byene rundt har skutt i været med 840 prosent. Hotellrom er på over £1000 for en natt, og vi hører historier om rombestillinger som blir kansellert og videresolgt for enorme priser. Det må være åpenhet for at UEFA og våre klubber skal se hvordan billetter blir priset og tildelt»

Klopp sympatiserer med situasjonen til fansen.

– Et rom som til vanlig koster 100 pund, koster nå 2700 pund, det er galskap. Jeg har veldig sympati med de som skal kjøpe det, sier Liverpool-manageren.

De to finalelagenes supporter argumentere mot at dette er helt feil behandling av de trofaste supporterne som har støttet lagene gjennom hele denne sesongs reise i Champions League.

«For mange fans, så er ikke denne finalen en engangshendelse. Det er høydepunktet av en reise som supportere har brukt tusenvis av pund på for å reise til seks byer for hver klubb, for å skape liv og atmosfære som er en viktig del produktet så verdsatt av TV. Det er på tide å stoppe utnyttelsen av lojale fans. Som selvstendige supporterorganisasjoner fra begge klubber ber vi om et tak på billettpriser», står det i meldingen fra felles supportere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]