Klopps metode for å bli kjent med nye spillere

– Du lærer ting om spillerne hver dag, sier manageren.

24. mai 2019 kl 13.33 Marius Rabben

Nye Liverpool-signeringer bruker gjerne litt tid på å bli kjent med spillestilen, filosofien og lagkameratene før de slår til, noe som var tilfellet med for eksempel Andy Robertson, Alex Oxlade-Chamberlain og Fabinho.

Men også Jürgen Klopp og trenerteamet tar seg god tid til å bli ordentlig kjent med spillerne før de fyller dem med ny informasjon og justerer på detaljer, selv om de selvfølgelig er fulgt svært nøye før en overgang.

Naturlig frihet

I et videointervju på liverpoolfc.com forklarer manageren hvordan frihet spiller inn i hans filosofi når nyervervelser kommer i aksjon på treningsfeltet – og hvorfor han «holder igjen» mye prat om taktikk og detaljer i begynnelsen.

– Når en ny spiller kommer inn, gir jeg dem ikke noen informasjon; jeg lar dem spille, jeg lærer hva som er naturlig bra, hva vi vil beholde og hva vi ønsker å endre på, sier han.

– Du lærer ting om spillerne dine hver dag, hvordan du behandler dem og håndterer dem. Mye skjer i løpet av én prat, faktisk, uansett om det kun er med spilleren eller med hele laget.

– Alt i alt forsøker man å hjelpe elleve spillere til å gjøre de riktige tingene til rett tid.

– Kan gi dem et spark i ræva

At Klopp ofte er svært synlig på sidelinja, har supporterne vent seg til. Det samme har spillerne, mener tyskeren, som mener gestene og ropene fra benken gir laget en ekstra push når det trengs.

– Det er to grunner til at jeg er så energisk på sidelinja. Én av dem er karakteren min. Og nå er jeg mye roligere enn jeg pleide å være, for å være ærlig.

Grunn nummer to, forklarer Klopp, er at han fungerer som «reservetanken» for spillerne.

– Hvis energinivået faller, er jeg der for guttene og kan gi dem et spark i ræva eller hva de trenger.

– Det er bedre at de blir sinte på meg enn at de tenker «det er for intenst i dag». Man trenger alltid en form for respons. Det gjorde jeg som spiller også. Så nå tror jeg de er vant til det, for de har samme uttrykk uansett om jeg kjefter eller skryter, mens jeg står der med grimasene. De har vent seg til dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]