Liverpool er på topp på flere områder

Det er ikke bare ligatabellen Liverpool topper etter det som kan bli beskrevet som en «typisk Liverpool-kamp» mot Newcastle.

5. mai 2019 kl 15.55 Odd Sindre Tonning

Andrew Robertson sa etter kampen at dette var en kamp som var typisk Liverpool. Han har kanskje mer rett i det enn han selv er klar over, ifølge Liverpool Echo.

For det første fikk vi se Mohamed Salah score nok en gang, da han sendte Liverpool opp i en 2-1 ledelse. Den scoringen var hans 22. for sesongen, og han har med det fått en aldri så liten luke i kampen om toppscorertittelen, da Agüero på andreplass har 20.

Målet hans ble også assistert av Trent Alexander-Arnold. Han er, sammen med lagkamerat Robertson, nå den forsvareren i Premier League med flest assist. Dette er også første gang i en Premier League sesong at to forsvarere fra samme klubb leverer over ti assist i en og samme sesong. Alexander-Arnold og Robertson ligger også helt likt med en Everton-duo når det kommer flest assist fra forsvarsspillere på en sesong gjennom Premier League-historien. Leighton Baines og Andy Hinchcliffe leverte også 11 assist i sine mest produktive sesonger.

Da Divock Origi scoret vinnermålet etter 86 minutter ble det også den 12. gangen en Liverpool-innbytter scorer i årets sesong. Ingen annen klubb har hatt spillere på benken med like stor påvirkning på kampene denne sesongen.

Og de to Liverpool-målene som ble scoret mellom Salah sin scoring var også ganske typisk-Liverpool denne sesongen. Først og fremst ble de scoret etter hodestøt, ett mål av Virgil van Dijk og ett av Origi. Dermed har Liverpool tatt over ledelsen i antal scoringer med hodet, med sine 18 denne sesongen.

Og begge disse målene ble også scoret etter dødballsituasjoner. Den første på corner og den andre fra frispark. Også her er det Liverpool som topper statistikken i ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]