– Mitt comeback var bedre

Rafael Benitez er ikke tvil om hvilket comeback som var best av de mot AC Milan og Barcelona.

10. mai 2019 kl 20.12 Hans Christian Boge-Fredriksen

Den tidligere Liverpool-manageren mener at sitt comeback i Champions League-finalen i 2005, var bedre enn comebacket mot Barcelona i midtuken.

– Mitt comeback var bedre, det er veldig klart, sier Benitez til Liverpool Echo.

Stemt frem som det beste comebacket

I en avstemning i regi av Sky Sports kunne man stemme over hvilket comeback som var det beste i Champions League-historien. Av de åtte alternativene er det helt klart Liverpools comeback mot AC Milan som har fått flest stemmer – hele 33 prosent av de snaut 50 000 stemmene.

– Det har vært en avstemning. Kom igjen, det er ingen sjanse for at Barcelona-kampen var bedre, sier Benitez.

– Du har 45 minutter, 3-0 mot AC Milan, det beste laget, flere mil foran alle, fansen som synger ved pause, Milan-fansen så glade. Så går du og scorer tre mål på seks minutter og Dudeks redning, og så blir det ekstraomganger, og så går du til straffer.

– Bedre enn det? Kom igjen. En tyrkisk venn av meg som var her sa «vi analyserte den kampen i et år».

– Jeg var ikke overrasket over Liverpool

Liverpools enorme comeback mot Barcelona har selvfølgelig blitt heftig sammenlignet med Mirakelet i Istanbul de siste dagene. På avstemningen ligger dette comebacket på andre plass med 21 prosent.

– Nå spilte dere (Liverpool) en veldig god kamp. En ting er comebacket og atmosfæren, følelsene: ingen sjans, det er Istanbul, poengterer Benitez.

– Hvis dere vinner troféet vil det være en fantastisk prestasjon etter alt dette, men jeg vil virkelig ikke snakke for mye om det. De gjorde det veldig bra i midtuken med en god opptreden, men Istanbul er en annen ting.

Selv om den nåværende Newcastle-manageren trodde tirsdagens kamp ville gå annerledes, var han ikke overrasket over Liverpool.

– Jeg var ikke overrasket over Liverpool, mer overrasket over Barcelonas mangel på intensitet. Messi var der og jeg trodde det ville bli annerledes, sier Benitez til Sky Sports.

– De reagerte ikke da Liverpool presset for flere mål. Jeg har gratulert Jürgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]