Jürgen Klopp:– Så langt har det vært veldig positivt, mye mer positivt enn mange folk trodde

Med en serierunde igjen lever Jürgen Klopp i troen på at alt kan skje.

11. mai 2019 kl 00.19 Hans Christian Boge-Fredriksen

Søndag skal det avgjøres. Blir det Liverpool eller Manchester City som kan løfte Premier League-troféet etter at alle kampene er ferdigspilt?

De to lagene har fulgt hverandre tett hele sesongen, og for første gang siden 2014 skal Premier League avgjøres på den siste dagen. Da sto det også mellom de to klubbene, og som kjent var det de lyseblå som stakk av med troféet den gangen.

– Det perfekte utfallet avhenger av noen andre

For at Liverpool skal gå seirende ut av tittelkampen denne gangen er de avhengig av å vinne sin egen kamp, samtidig som Brighton tar poeng mot Manchester City.

– Det er veldig bra, men ikke perfekt. Vi er ikke der. Vi har lyst til å komme til 97 poeng – det er det vi kan få og hva vi alltid har sagt i noen få måneder. Det perfekte utfallet avhenger av andre, sier Klopp til Liverpool Echo.

Etter Manchester Citys overlegne seriegull forrige sesong trodde de fleste at de skulle stikke av med tittelen rimelig greit også denne sesongen. Slik har det altså ikke blitt.

– Så langt har det vært veldig positivt, mye mer positivt enn mange folk trodde.

– En kamp er ikke ferdig før siste fløytesignal

Anfield har allerede opplevd et mirakel denne uka etter at Barcelona ble beseiret i Champions League-semifinalen tirsdag kveld.

– Jeg trenger ikke mer håp eller tro enn jeg har allerede, sier Klopp.

– Det handler om kunnskapen om at en kamp ikke er ferdig før siste fløytesignal, og det ikke er avgjort ofte før det. Hvorfor skulle det?

Nå trenger Liverpool nok et lite mirakel for at den første ligatittelen på 29 år skal komme hjem til Anfield.

– Det er fullstendig normalt at folk tror at City vinner. Jeg vet hvor vanskelig det vil bli mot Wolves, sier Liverpool-manageren.

– Pep er ikke i den posisjonen fordi han undervurderer motstandere eller noe. Hvis du respekterer en motstander, så kan ting fortsatt skjer, uvanlige ting kan fortsatt skjer. Ballen må fortsatt gå inn.

– Vår siste kamp (mot Newcastle) ble avgjort av en heading fra et frispark. Hvis du ser klyngen av spillere, så er et av hodene er på den riktige plassen og takk gud for at det er en av våre. Så avgjør City kampen neste dag med et skudd fra Vincent Kompany fra utenfor stadion!

– Disse tingene kan skje. Wolves kan score, Brighton kan score, og så må alle håndtere situasjonen.

– Vi må bare spille kampen

De aller fleste Liverpool-supportere kommer nok til å følge – i tillegg til kampen på Anfield – det som skjer på Falmer Stadium på søndag, med et stort håp om at City skal snuble.

– Jeg trengte ikke flere signaler på at ting som dette er mulig, fordi de er. Vi må ikke håpe, vi må bare spille kampen, påpeker Klopp.

– Hvis noen andre ønsker å håpe på et resultat på en annen bane så kan de gjøre det, men vi trenger bare å spille kampen for det er den mest avgjørende tingen.

Liverpool-Wolverhampton og Brighton-Manchester City har begge avspark 16.00 på søndag. Kampene vises på henholdsvis TV 2 Sport Premium og TV 2 Sport Premium 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]