Slik optimaliseres forholdene for spillerne mellom øktene

Klubben har med seg et stort støtteapparat til Spania.

23. mai 2019 kl 21.05 Marius Rabben

Liverpool lader som kjent opp til Champions League-finalen med ei uke i Marbella, der Jürgen Klopp dirigerer mannskapet på varme treningsdager og forbereder spillerne til heten og intensiteten som venter i Madrid lørdag 1. juni.

For at oppholdet ikke skal ha noen negative bivirkninger i forhold til fasilitetene de nyter gjennom den normale hverdagen på Melwood, har klubben gjort sitt bak kulissene.

På turen har klubben med seg mange folk i et bredt støtteapparat fra diverse avdelinger som inkluderer alt fra fysioterapeuter og det medisinske til ernæringsekspert og analyseteam.

Maten de serveres før, mellom og etter øktene er, slik som på Melwood, spesialtilpasset av førstelagets tyske ernæringsfysiolog, Mona Nemmer, som ble hentet fra Bayern Münchens stab for tre år siden, og diskes opp av profesjonelle kokker.

Se flere bilder i karusellen øverst.

Spillerne skal være på spansk jord i seks dager, og før hjemreisen i helga skal laget trolig gjennom en treningskamp bak lukkede dører på treningsbasen – dersom man finner en motstander som ikke har tatt sommerferie.

Etter treningsleiren med solfylte, varme økter – noe som også skal være bevisst med tanke på at det melder rundt 30 grader på kvelden i Madrid neste lørdag – finner de siste finaleforberedelsene sted hjemme på Melwood kommende uke.

I motstanderleiren har Mauricio Pochettino på sin side valgt motsatt: Tottenham forbereder seg til finalen på sitt eget treningsfelt i Enfield, og har satt spillerne sine på et spesialprogram, der enkelte må bruke noen av dagene i styrkerommet. Flere av London-klubbens akademispillere har også måttet utsette ferien for å bidra i forberedelsene på trening. Kommende onsdag – fire dager før avspark – flyr laget til Madrid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]