SYNKRONISERT:  Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson har fulgt hverandre på assist-tronen hele sesongen, helt til Trent stakk av på slutten.

– Vi er blitt smartere på å vurdere når vi skal gå i angrep

Andy Robertson har fått lisens til å angripe av Jürgen Klopp, og mener både han og Trent har løst det offensive langt bedre denne sesongen.

– Hvis du ser på de siste 10 årene, tror jeg rollen har utviklet seg hver eneste sesong. Hvis man fortalte en fullback for ti år siden at de ville bli så involvert offensivt, ville de ikke trodd det, sier Andy Robertson til Liverpoolfc.com

Denne sesongen synes også den offensive merkelappen på Liverpools backer tydelig på sesongstatistikken

Lisens til å angripe

Trent Alexander-Arnold har hele 17 assist (13 i PL) og ett mål, mens Andy Robertson har 13 assist (11 i PL)

– Jeg husker da jeg dro og så kamper før, så var det vanlig at det var fire bak, og at at backene holdt seg tilbake og tok seg av motstanderens vinger. Så lenge du forsvarte deg mot dem, hadde du gjort jobben. Men nå er det mye mer fokus på at backer skal gå framover, komme fra dypt i banen og ta over for vingene.

– Det har endret seg mye, og selvsagt gir manageren meg og Trent lisens til å gå i angrep på riktig tidspunkt - og vi må selv avgjøre det.

– Denne sesongen har jeg vært mye bedre på å bedømme det enn jeg sannsynligvis var forrige sesong. Jeg tror vi forrige sesong kanskje gikk litt for ofte begge to. Nå er vi litt bedre på å vurdere kampen og situasjonen vi er i, og kanskje litt smartere.

– Jeg synes vi har håndtert det bra, og det vil komme enda mer, spesielt for Trent, med alderen. Det vil hjelpe han massivt, og han vil bare bli bedre og bedre år for år, sier Robertson.

Brukte tapet som motivasjon

Andy Robertson mener måten laget brukte fjorårets finaletap på, er en viktig grunn til at det ble 97 poeng i serien, og at laget nå skal spille en ny Champions League-finale.

– Jeg hadde tro på at det var mulig, svarer Robertson på Liverpoolfc.coms spørsmål om han hadde trodd det var mulig å få en slik sesong som Liverpool har hatt.

– Alt handler om hvordan vi brukte skuffelsen med å bli slått i finalen. Heldigvis brukte vi det til vår fordel. Vi brukte det som motivasjon. Vi brukte det som motivasjon i preseason, for å komme i best mulig form, slik at vi kunne starte sesongen godt.

– Jeg tror lag kan gå to veier om de har en slik skuffelse. Det kan lett gi dem tilbakesteg, og de kan slite. Men åpenbart håper vi at vi ikke har den følelsen lenger, for jeg husker fortsatt hvordan jeg følte det i flere dager etter finalen. Det var ingen hyggelig følelse, og selvsagt ønsker man å være på vinnerlaget. Vi vil gjøre alt for å ikke ha den følelsen igjen i år.

– Blitt testet hele sesongen

Robertson får også spørsmål om Klopps uttalelse om at laget er «mentale monstere», med måten de stadig vekk slår tilbake på.

– Dette laget har blitt testet hele sesongen, og folk har stilt spørsmålstegn ved om vi kunne holde følge med City, og klare både å jage tittelen og Champions League: «Burde vi bare konsentrere oss om en av dem?».

– Vi kom litt til kort i Premier League, men vi holdt følge med Manchester City. Vi fulgte dem helt til siste dag, og de vant med et poeng. Jeg tror jeg sa etter kampen at æren går til dem, men at vi presset dem og vi hadde en helvetes god sesong. Selv om det endte med skuffelse er det en sesong vi kan se tilbake på med stolthet når den tiden kommer.

– Nå må vi forsøke å vinne en trofé, for vi føler at etter alt vi har gjort denne sesong ville det vært fantastisk å krone det med det. Med måten fansen har opptrådd på denne sesongen også, så fortjener de et trofé.

Kan ikke sammenlignes med seriekampene

Selv om begge lag nok vil bruke kampene fra denne sesongen i analysen opp mot finalen, tror ikke Robertson det blir så avgjørende. 

– Jeg tror begge lag vil bruke dem til analyse, siden det er det beste man kan gjør når du spiller mot et annet lag. Man oppdager kanskje noen ting, og de gjør det samme. Men jeg tror ikke vi kan ta med oss noe fra de to Premier League-kampene inn i finalen.

– En finale er én kamp, og du må takle følelsene, hvor stor kamp det er og slike ting. Og du må også forsøke å spille på ditt beste. Vi vet at hvis vi ikke spiller på vårt beste, så har vi ingen sjanse, og det vet de også.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+