Alisson ble helten da Firmino brente straffe

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre Copa Americas kvartfinale mellom Brasil og Paraguay.

Det var målløst etter 90 minutter i kvartfinalen mellom Brasil og Paraguay, hvor både Alisson Becker og Roberto Firmino spilte hele kampen. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å avgjøre hvem som kunne sikre seg avansement til semifinalen.

Og i den straffesparkkonkurransen var det Brasil som var det sterkeste laget. Alisson ble sterkt delaktig i Brasils triumf, da han reddet Paraguays første straffespark. Etter dette scoret begge lagene på tre straffer hver, før Firmino tok turen til 11-meteren. 

Liverpoolstjernen bukket under for presset, og brente sitt straffespark til side for målet. Men det ble aldri skjebnesvangert, ettersom Derlis Gonzalez plasserte ballen på samme sted som Firmino, før Gabriel Jesus scoret og sendte Brasil videre med 4-3 seier i straffesparkkonkurransen.

Rødt kort

Men de første 90 minuttene av kampen var ikke innholdsløse. I første omgang var det Paraguay som stod for den største sjansen, da Derlis Gonzalez fikk ballen på hjørnet av Brasils femmeter. Derfra fyrte han av ett skudd som Alisson reddet på mesterlig vis .

Brasil klarte ikke å få angrepsfotballen til å sitte slik som man kanskje forventer fra et brasiliansk lag, mot et Paraguay som lå kompakte med en bakre femmer.

I andre omgang ble det mer dramatikk, da Firmino ble felt på vei gjennom Paraguays forsvar. Fabian Balbuena felte spissen helt på kanten av straffefeltet, og fratok med det Firmino en åpenbar målsjanse. Dommeren hadde ingen andre valg enn å vise West Ham-spilleren det røde kortet, og Paraguay måtte med det forsvare seg den siste halvtimen med en mann mindre.

RØDT KORT:  Balbuena får her det røde kortet, etter å ha felt Firmino på vei gjennom.

Etter dette la Brasil som forventet et massivt press på Paraguay, men de røde- og hvitstripede klarte å holde tett bakover helt til dommeren blåste av kampen. I Copa America går kampene rett til straffesparkkonkurranse dersom det står uavgjort etter 90 minutter, en straffesparkkonkurranse hvor Brasil da trakk det lengste strået.

Med nok et rent bur natt til fredag har Alisson fortsatt til gode å slippe inn mål i årets Copa America, fire kamper ut i mesterskapet.

Dermed er Brasil klare for semifinalen av årets Copa America, hvor de møter vinneren av Venezuela - Argentina, som spilles fredag kveld.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.08.2019 kl 20:25

– Jeg var imponert over hvor gode vi var

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med prestasjonen på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 18:35

VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

+
17.08.2019 kl 17:28

– Forsvaret må ta sin del av skylden for tabben

Jürgen Klopp sine tanker etter seieren på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 16:18

Mané var banens klart beste spiller da Liverpool kom fra St. Mary's med tre poeng

Vår spillerbørs etter 2-1 seieren på St. Mary's.

+