NYTT TROFE Å KJEMPE OM:  Årets vinnere av FA Youth Cup kan være aktuelle for spill i EFL Trophy fra høsten. På bildet ser vi fra venstre: Bobby Duncan, Tom Clayton, Luis Longstaff, Paul Glatzel og Alex Turner.

Bekrefter deltakelse i cup som Liverpool FC tidligere har takket nei til

Liverpool FC skal kjempe om enda et trofé neste sesong.

Liverpool FC bekrefter at klubben kommer til å stille i EFL Trophy i 2019/20, etter å ha akseptert invitasjonen fra EFL. Dette blir første gang Anfield-klubben deltar i turneringen.

64 lag deltar i turneringen, inkludert 48 klubber fra League One og League Two. Resten av lagene er såkalte Category One Academy Teams.

Liverpool tilhører sistnevnte kategori, og vil stille med et U21-lag.

Trekningen av gruppespillet i EFL Trophy vil bli foretatt i juli, mens første kamprunde blir spilt den første uken i september.

Var opprinnelig en A-lagsturnering

Opprinnelig var EFL Trophy en A-lagsturnering for klubbene i League One og League Two, men siden 2016 har også klubber med «kategori 1-akademier» i Premier League og Championship blitt invitert. De får kun stille med U21-lagene sine.

I begynnelsen var det flere av de inviterte klubbene fra Premier League som takket nei, men deltakelsen har økt med årene. Forrige sesong var det kun Liverpool og Manchester United som svarte med avslag, og det resulterte i samtaler mellom EFL og klubbledelsene på høsten.

Nå har begge disse klubbene takket ja foran neste sesong.

Slik er formatet

I gruppespillet deles det opp i16 grupper à 4 lag, som organiseres regionalt –nord og sør. Alle grupper inkluderer én invitert klubb.

I gruppespillet møtes klubbene i hver gruppe hverandre én gang, og akademilagene spiller alle sine kamper på bortebane.

Som vanlig blir det tre poeng for seier og ett for uavgjort, men en annerledes vri enn i for eksempel Champions League er at det veduavgjort blir straffekonkurranse der vinneren får et bonuspoeng.

Lagene påførste- og andreplass avanserertil utslagsrundene. I runde 2 og 3 trekkes kampene også regionalt, med gruppevinnerne som seedet. Man kan ikke møte lag fra samme gruppe i runde 2 (som er 16-delsfinalene).

Etter 8-delsfinalene er det tradisjonell, blind trekning. I hver runde frem til finalen er det straffekonkurranse som gjelder ved uavgjort, meni finalen legges det også inn ekstraomgangerførst. Finalen spilles på Wembley.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.06.2019 kl 10:04

– Jeg ønsker å bli en legende i klubben

Liverpools nyeste signering, Sepp van den Berg, legger lista høyt etter overgangen fra PEC Zwolle.

+
27.06.2019 kl 08:02

Det beste fra sesongen som var

Comebacket mot Barcelona, Origis scoring mot Everton og triumfen i Madrid. Gjenopplev ti av de beste øyeblikkene fra 2018/19-sesongen.

+
27.06.2019 kl 06:38

Ojo sikter seg inn mot førstelaget

Sheyi Ojo tror Steven Gerrard er rett mann til å pushe han til å ta opp kampen med Mohamed Salah og Sadio Mané.

+
26.06.2019 kl 22:02

Salah med scoring da Egypt avanserte fra gruppen

Mohamed Salah scoret sitt første mål i Afrikamesterskapet.

+