Benítez er ferdig i Newcastle

Klubben bekreftet mandag at Rafa Benítez ikke kommer til å underskrive ny kontrakt med Newcastle.

24. jun 2019 kl 13.49 Hans Christian Boge-Fredriksen

Den tidligere Liverpool-managerens kontrakt med Newcastle går ut 30. juni i år, og klubben har lenge jobbet med å få spanjolen til å skrive under på en ny kontrakt.

Nå bekrefter Newcastle i en pressemelding at Benítez og klubben ikke kommer til enighet og at 59-åringen forlater klubben etter at kontrakten er utløpt.

Benítez’ trenerstab bestående av Paco de Míguel Moreno, Antonio Gómez Pérez og Mikel Antia vil også forlate klubben.

Nå starter Newcastle prosessen for å få på plass en ny manager.

Ledet Liverpool til Champions League-triumf

Rafa Benítez vil alltid bli husket på Anfield etter at han ledet Liverpool til seier i Champions League i 2005 – i det som var hans første sesong på Merseyside.

I 2006 tok han Liverpool til nok et trofé da han vant FA-cupen. Med to troféer på to sesonger var det mange som var optimistiske med tanke på fremtiden under Benítez, men dessverre ble det ikke mer å skrive hjem om enn et Community Shield-trofé.

Rafa var manager for Liverpool i totalt 350 kamper, noe som ga 197 seiere, 74 uavgjort og 79 tap.

Det nærmeste han kom ligatittelen var andreplassen i 2008/09-sesongen, da Liverpool til slutt endte fire poeng bak Manchester United.

I sin siste sesong i managerstolen på Anfield endte Liverpool helt nede på syvende plass, og Benítez gikk til Inter Milan sommeren 2010 etter seks sesonger for Liverpool.

– Det er kun en klubb i England, og det er Liverpool

I Inter ble det kun en halv sesong før han fikk sparken. Etter det sto han nesten to år uten managerjobb, før han i november 2012 ble Chelsea-manager på noe kontroversielt vis etter uttalelsene noen år tidligere.

– Chelsea er en stor klubb med fantastiske spillere, alle managere vil trene er så stort lag. Men jeg kunne aldri tatt den jobben, i respekt for mitt tidligere lag i Liverpool, uansett hva. For meg er det kun en klubb i England, og det er Liverpool, sa Benítez tilbake i 2007, mens han enda var Liverpool-manager.

Han ledet Chelsea til triumf i Europa League i sin eneste sesong på Stamford Bridge, før han i 2013 tok turen tilbake til Italia, denne gangen for Napoli.

Der gjorde han sakene sine såpass bra på sine to sesonger (vant den italienske cupen) at han fikk jobben som manager for Real Madrid.

Benítez, som har vokst opp i Madrid, la ikke skjul på de sterke følelsene sine for å ta over favorittklubben, men gleden skulle ikke vare lenge for spanjolen. Han satt kun i sjefsstolen et halvt år før han fikk sparken.

Siden mars 2016 har han hatt ansvaret for Newcastle, og har hatt sitt å stri med mot vrange eiere som kun prøver å selge klubben. Nå er han altså ferdig der også, så får vi se hva som blir neste stopp for 59-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]