– Vil avslutte på en måte som denne klubben fortjener

Skuffelsen etter fjorårets finaletap har bidratt til festen denne lørdagen.

1. jun 2019 kl 18.39 Marius Rabben

Nå er det straks klart for Champions League-finalen mot Tottenham i Madrid.

– Dette er stort, og vi ønsker å avslutte på en måte som denne klubben fortjener, sier Jürgen Klopp i inngangen til storoppgjøret, ifølge Liverpool Echo.

– Vi er forberedt, 100 prosent, og vi skal gjøre alt vi kan.

– Beste laget jeg har hatt

Prestasjonene i Europa parallelt med den rekordsterke Premier League-sesongen viser nivået dette Liverpool-laget besitter. Klopp mener det er enda mer modent enn laget han vant Bundesliga med.

– Jeg har hatt noen herlige lag tidligere, men siden jeg kom til England er dette det beste jeg har hatt. Selv Dortmund-laget mitt, som var briljant, var ikke så modent som dette.

– Vi vant ligaen, så det høres litt rart ut, men dette laget har vist all den modenheten som trengs for å være et storlag gjennom en hel sesong. Det er bare en forklaring. Det leder ikke til noe; det gir meg bare en god følelse. Det er miksen av kvalitet og potensial.

Frustrasjonen og sorgen i Kiev etter finalen i fjor overskygget ikke troa Klopp hadde på at Liverpool var i stand til å gjenta de enorme prestasjonene som kreves for å sikre finalebillett.

– Visste det var mulig

Tvert imot har de røde dratt stor nytte av selvtilliten som fulgte med, sier manageren.

– I fjor hadde vi ingen anelse om at det faktisk var mulig. I år visste vi at det var mulig, og det er en erfaring som har hjulpet oss med å gjøre dette til noe spesielt.

– Omstendighetene rundt fjorårets finale var så spesielle at jeg ikke er sikker på om jeg sa noe direkte til spillerne etter kampen. Jeg kan bare forklare følelsen min i køen på flyplassen, og den var: «We go again, vi kommer tilbake!»

– Dette laget var i så god form, men fikk den tøffe smellen. Men det var klart at vi kunne hente inn noen nye spillere og få muligheten igjen.

Og nå gjelder det: Finalen sparkes i gang kl. 21 på TV 2 og Viasat 4.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]