PÅ VEI?  Liverpool håper å sikre seg Sepp van der Berg i sommer. / FOTO: Ruud Goettsch/Wikimedia Commons

Håper å sikre seg talentfull midtstopper foran nesa på Ajax og Bayern

Har tøff konkurranse om nederlandsk midtstopper.

Liverpool kan være i ferd med å signere sin første spiller for sommeren. Neil Jones i Goal.com rapporterer mandag kveld at klubben håper å kunne fullføre overgangen til den talentfulle midtstopperen Sepp van der Berg fra PEC Zwolle.

17-åringen spilte 15 kamper i Eresdivisie denne sesongen. Han debuterte allerede i 2017/18-sesongen, da han spilte seks kamper som 16-åring. Denne sesongen endte Zwolle på 13. plass i den nederlandske toppdivisjonen, og beholdt altså plassen.

Van der Berg fyller ikke 18 år før 20. desember. Han går inn i siste året av sin kontrakt med Zwolle, og har takket nei til å forlenge. Ifølge Jones la Sampdoria inn et bud på 2,5 millioner euro i januar, men fikk avslag.

Tøff konkurranse

Ifølge Jones er Van der Berg ønsket av Ajax, PSV Eindhoven og Bayern München, så Liverpool har tøff konkurranse om hans signatur.

Den nederlandske avisen De Stentor går enda lengre - og rapporterer at Liverpool er enig med Zwolle, og at spilleren vil skrive under på en kontrakt med Liverpool. Det skal være snakk om en overgangssum på mellom 1,5 og 2 millioner euro.

I førsteomgang vil den 189 centimeter høye stopperen være tiltenkt en rolle for U23-laget til Neil Critchley og for akademiet, men med 21 kamper på øverste nivå i Nederland allerede, er han kanskje ikke så langt unna førstelagsdiskusjonen dersom han skulle finne seg raskt til rette og slå til.

Han fikk sin debut for Nederlands U19-landslag i september i fjor, 16 år og åtte måneder gammel. Han har spilt fire kamper for scoret to mål for U19-laget ifølge Transfermarkt.

Det er ett år siden Liverpool hentet en annen talentfull forsvarsspiller fra Nederland. Det var Ki-Jana Hoever, som er 2002-modell, men bare én måned yngre enn Van der Berg. Hoever spiller for Nederlands U17-landslag.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.08.2019 kl 22:09

Bekreftet: Coutinho lånes ut til Bayern

Klubbene har bekreftet at brasilianeren skal spille i Bundesliga denne sesongen.

+
16.08.2019 kl 20:45

Alisson er ikke med i Brasil-troppen

Men hovedpersonen selv sier at han er på bedringens vei.

+
16.08.2019 kl 18:30

Coutinho er på vei til tysk fotball

Brasilianeren skulle egentlig ha vært i troppen for Barcelonas ligaåpning fredag kveld.

+
16.08.2019 kl 18:18

Helt tilfreds med Oxlade-Chamberlains omgang

Midtbanespilleren fikk sin første start på 477 (!) dager.

+