PÅ RESERVELAGET:  Jaap Stam brukte Sepp van den Berg lite i andre halvdel av sesongen.

Jaap Stam sendte unggutten ned til reservelaget for å gjøre ham mer aggressiv

Sepp van den Berg omtales som en spiller med et «enormt potensial».

I januar ble den tidligere Manchester United-, Lazio og AC Milan-stopperen Jaap Stam ansatt som manager for PEC Zwolle. Det var hans første profesjonelle klubb, og stedet hvor han spilte sin fotball i 1992/93-sesongen.

Mye tyder på at den 17 år gamle midtstopperen Sepp van den Berg blir Liverpools første kjøp denne sommeren. Han vil nok være tiltenkt en rolle for U23-laget, men han har allerede spilt over 20 kamper i den nederlandske toppdivisjonen. Det første Stam gjorde da han kom inn, var å sende unggutten ned på reservelaget.

– Jaap Stam kom inn som hovedtrener i desember, og i januar satte han Sepp ned på reservelaget for en uke for å få ham til å jobbe hardere, bli mer aggressiv, og gi alt han hadde, sier journalist Johan Inan til Liverpool Echo. Inan dekker PEC Zwolle for lokalavisen De Sentor. 

Det var den avisen som først rapporterte at Liverpool er i ferd med å vinne kampen om stortalentet, foran klubber som Ajax, PSV Eindhoven og Bayern München. Ifølge The Telegraph skal den 189 centimeter høye stopperen på medisinsk sjekk på onsdag.

Ikke mye brukt under Stam

Stam var en del av det fantastiske AC Milan-laget som tapte Champions League-finalen mot Liverpool i Istanbul.Der spilte han midtstopper sammen med Alessandro Nesta, med Paolo Maldini på venstreback og Cafu til høyre. Men Stam har ikke helt fått ut det han ønsket fra spilleren, skal man tro lokaljournalisten.

– Stam pratet med ham flere ganger, og jobbet etter treningene én og én med Sepp, men sannheten er at læreren bare så studenten sin gjøre små fremskritt. Potensialet er der, men for Sepp er tiden inne for å kombinere talentet med mental tøffhet og lidenskap, slik de er vant med på Anfield, sier Inan.

– Jaap ønsket å se Sepp være mer nådeløs, og har sagt at han også må gi alt på trening. Mot slutten pilte han noen kamper, men det var mer på grunn av skader enn for fremskrittene han hadde vist. Jaap ser talentet, men har sine tvil om Sepp har et stort nok ønske til å ta tak i det.

PÅ VEI:  Sepp van den Berg ser ut til å bli sommerens første kjøp for Liverpool.

«Enormt potensial»

Lokaljournalisten mener stopperens potensial er «enormt».

– Potensialet er enormt. Sepp ble bare 16 år i desember 2017, og to måneder senere debuterte han. Han var den yngste spilleren til å ha spilt 10 Eresdivisie-kamper som 17-åring, og var allerede i startelleveren regelmessig. Han mistet plassen sin da Jaap Stam kom, men noe annet som gjør ham til en spennende spiller for fremtiden, er at han ble flyttet opp til Nederlands U19-lag, og ble en av de yngste i startoppstillingen.

– Det som gjør ham unik når du ser på ham, er at du ikke vil tro på at han er 17 år, for han ser allerede så voksen ut. Fysisk har han mye å gå på, og jeg er sikker på at han vil bli sterkere i England. Han er ganske hurtig, og komfortabel med ballen i beina. Mentalt må han forbedre seg - det er svakheten.

Han vil ikke sammenligne ham med Matthijs de Ligt eller Liverpools egen Virgil van Dijk.

– Det er urettferdig, for det er spillere på et annet nivå. De er verdensklasse. De Ligt har vært kaptein for laget sitt siden han var 18 år gammel i Champions League, mens Sepp var på benken for det 13. beste laget i Nederland tidligere i år.

– Fordelen er at han fortsatt kan finne seg til rette og forbedre seg i engelsk fotball over et par år. Faren hans vil hjelpe ham med å finne seg til rette når avtalen er gjort. Summen Liverpool vil betale PEC Zwolle for Sepp vil kanskje se ut som småpenger etter to-tre år. Jeg tror det er en god investering, sier han.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+