KNALLSESONG:  Fabinho spilte bedre og bedre for Liverpool utover i debutsesongen.

– Jeg sa til meg selv at jeg måtte jobbe hardt og være tålmodig

Fabinho avsluttet debutsesongen i Liverpool som fast inventar på midtbanen til laget som vant Champions League. Det hadde gitt høye odds i fjor høst.

Fabinho ble klar for Liverpool allerede i mai i fjor, og den tidligere Monaco-spilleren var ventet å styrke den defensive midtbanen til de røde allerede fra ligastart av. Ved utgangen av oktober sto imidlertid brasilianeren bokført med bare en kamp fra start for Anfield-klubben, og kampen det var snakk om var tredje runde i ligacupen.

Ved sesongslutt var imidlertid statusen til Liverpools nummer 3 en helt annen. Han hadde vært sentral på laget som vant Champions League, og som kom på andreplass i Premier League etter å ha sanket det tredje høyeste antall poeng i den engelske toppserien noensinne.

Totalt spilte den tøffe midtbanespilleren 41 kamper i sin debutsesong. 30 av disse var fra start. Han noterte seg også for en scoring. I Premier League ble det 21 kamper far start og sju innhopp fra benken, samt det ene målet.

Ute av laget

– Totalt sett synes jeg min første sesong i Liverpool var god, sier brasilianeren beskjedent til Liverpoolfc.com.

– Jeg visste jeg måtte gjennom en periode der jeg lærte om klubben og fant meg til rette. Jeg kom meg gjennom den. Den varte ikke så lenge, men jeg husker at det ikke var enkelt å starte helt på nytt igjen. Jeg var ute av laget i noen kamper, minnes 26-åringen.

– Det var ikke enkelt å være ute av laget, selv om jeg fortalte meg selv at jeg måtte jobbe hardt og være tålmodig. Men det tilhører fortiden nå. Jeg fikk etter hvert mer spilletid.

– Jo mer du spiller, jo mer nyter du fotballen. Jeg synes jeg ble en viktig del av laget. Jeg ga managerenn en ny valgmulighet, og var en han kunne stole på. Så jeg synes jeg hadde en veldig god sesong.

En ny venn

Landsmennene Alisson Becker og Roberto Firmino har vært naturlige støttespillere for Fabinho under hans første sesong på Merseyside, men brasilianeren har også fått en god venn i Sadio Mané, da begge snakker fransk.

– Sadio Mané er en imponerende spiller, som jobber ustanselig. Han spiller med en utrolig intensitet i hver eneste kamp, og er meget konsentrert. Hans tekniske egenskaper kan alle se, og han utgjør alltid en forskjell for oss, skryter Fabinho av sin nye kompis.

– Han er en komplett spiller. Du kan slå både korte og lange baller på ham. Han bidrar i det oppbyggende spillet, og er veldig kreativ. Han er en stor spiller som har vært i utrolig god form, noe som har vært veldig viktig for selvtilliten hans.

– Utenfor banen snakker jeg ganske mye med ham, siden vi begge snakker fransk, og fransken min fortsatt er bedre enn engelsken min. Han er en fin fyr. Sadio var en veldig viktig spiller for oss denne sesongen.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.06.2019 kl 10:04

– Jeg ønsker å bli en legende i klubben

Liverpools nyeste signering, Sepp van den Berg, legger lista høyt etter overgangen fra PEC Zwolle.

+
27.06.2019 kl 08:02

Det beste fra sesongen som var

Comebacket mot Barcelona, Origis scoring mot Everton og triumfen i Madrid. Gjenopplev ti av de beste øyeblikkene fra 2018/19-sesongen.

+
27.06.2019 kl 06:38

Ojo sikter seg inn mot førstelaget

Sheyi Ojo tror Steven Gerrard er rett mann til å pushe han til å ta opp kampen med Mohamed Salah og Sadio Mané.

+
26.06.2019 kl 22:02

Salah med scoring da Egypt avanserte fra gruppen

Mohamed Salah scoret sitt første mål i Afrikamesterskapet.

+