LANDSLAGSAKTUELL:  Champions League-vinner Trent Alexander-Arnold kan bli en fast brikke også på landslaget innen kort tid.

Kan bli Englands førstevalg på høyreback

Trent Alexander-Arnold får trolig en «audition» i bronsefinalen mot Sveits.

Etter at det engelske landslaget tapte 1–3 for Nederland etter ekstraomganger torsdag kveld, kommer Gareth Southgate til å gjøre flere endringer på laget til Nations League-bronsefinalen i morgen.

Sannsynligvis inkluderer det Alexander-Arnold, som ifølge The Times kan spille seg inn foran Kyle Walker i køen på kort og lang sikt.

Prestasjonene i Liverpool-trøye gjennom sesongen, blant annet med rekordsterke 12 målgivende i Premier League, som er flest noensinne for en forsvarsspiller, har gjort 20-åringen til den heteste kandidaten i Southgates øyne. The Times beskriver Sveits-kampen som en audition for scouseren som foreløpig står med fem A-landskamper, den siste i november i fjor.

Blackplassen til Walker utfordres også av Crystal Palace-kometen Aaron Wan-Bissaka, men han er opptatt med U21-EM denne sommeren.

Gomez også aktuell

Ifølge avisa er også Joe Gomez blant spillerne som kan få plass på laget mot Sveits. Sammen med Alexander-Arnold så han Nederland-kampen fra benken, mens Jordan Henderson kom innpå etter pause og spilte omtrent 50 minutter inkludert ekstraomgangene.

Liverpool-kapteinen kjente på en stram hamstring inn mot forrige kamp og blir undersøkt foran Sveits-kamper, skriver Paul Joyce.

– Vi får se hvem som kan spille, og det er et par skader, definitivt noen med kramper. Den beste muligheten vår til å få et resultat er å «freshe» laget opp så mye som mulig, sier landslagssjef Southgate.

Det engelske forbundet har solgt omkring 9000 billetter til Sveits-kampen, men tapet for Nederland gjør at mange trolig ikke vil møte opp, og det anslås nå at rundt 7000 engelskmenn tar turen inn på Estádio D. Afonso Henriques i Guimarães, samme arena som Nederland-kampen, nord i Portugal.

Bronsefinalen mellom Sveits og England vises direkte på TV 2. Avspark er søndag kl. 15.00.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.07.2019 kl 14:36

Liverpools kommersielle direktør er ferdig i klubben

Etter åtte år i klubben, har Liverpools kommersielle direktør, Olly Dale, bestemt seg for å forlate sin stilling i klubben.

+
16.07.2019 kl 09:20

– Ville vært vanskelig for Philippe å spille for noen av Liverpools rivaler

Philippe Coutinhos agent mener det vil være nær umulig med en overgang til en annen Premier League-klubb enn Liverpool.

+
16.07.2019 kl 06:58

Til USA uten seks toppspillere

Det blir tynt i rekkene framover på banen når Liverpool skal spille tre treningskamper i USA.

+
15.07.2019 kl 21:24

Ny unggutt på skadelisten

Liverpools unge back Anderson Arroyo skal ha brukket foten på trening, og vil gå glipp av resten av sesongoppkjøringen.

+