Mané vil fortsette trenden

Siden han kom til Liverpool har Mané forbedret scoringstallene sine hver sesong. Han jobber hardt for at neste sesong ikke skal bli et unntak.

17. jun 2019 kl 10.26 Odd Sindre Tonning

Senegaleseren scoret 22 ganger i Premier League forrige sesong, mens han gjorde fire mål i Champions League. Det er den mest produktive sesongen han har hatt noen gang. Sesongen før hadde han ti scoringer i Premier League og ti i Europa.

Forbedring hver sesong

Før denne sesongen var 2013/14 sesongen hans i RB Salzburg hans beste, da han scoret 13 mål på 33 kamper i den østeriske Bundesligaen, samt til sammen ti scoringer i Europa League og den østeriske cupen. Men selv etter en sesong der han scoret mer enn noen gang ønsker Mané bare å forbedre seg inn mot den neste sesongen.

– Det har vært positivt fordi jeg kan si at jeg har forbedret meg hver sesong, noe som er veldig viktig i min utvikling. Jeg vil prøve å jobbe enda hardere for å bli bedre og bedre, sier Mané i et intervju med liverpoolfc.com.

Siden han kom til Liverpool har 27-åringen faktisk forbedret scoringstallene sine hver sesong. I sin første sesong i klubben, 2016/17-sesongen, stoppet han på 13 scoringer i ligaen, og uten mål i cupene.

Sesongen etter ble det som nevnt ti scoringer i både ligaen og Europa, dermed 20 scoringer til sammen. Og denne sesongen øket han nok en gang, til 26 scoringer. Grunnen til denne forbedringen tror Mané er enkel.

– For å være ærlig så tror jeg at jeg har blitt en mye bedre avslutter.

For å være ærlig så tror jeg at jeg har blitt en mye bedre avslutter.Sadio Mané

– Fansen har vært sentrale

Og det er ikke bare Mané som har hatt en flott sesong. Liverpool kjempet med Manchester City helt inn i siste dag av Premier League-sesongen, hvor de røde plukket utrolige 97 poeng, ett mindre enn Manchester-laget. Sesongen ble så kronet med klubbens sjette Champions League-triumf.

Noe av æren til dette kan Liverpools hjemmeform få. De røde tapte ikke en eneste kamp på Anfield i Premier League og Champions League forrige sesong, noe Mané takker fansen for.

– Fansen spilte en sentral rolle i denne fantastiske sesongen. Der var veldig vanskelige kamper hjemme, og de var alltid der. Fortsett sånn, fordi vi trenger dere! Det er veldig, veldig viktig, sier Mané.

– Det gjør klubben spesiell, og det er viktig. Noen ganger kan de være en dårlig dag, og dersom fansen gir deg mer motivasjon så er det positivt for laget og for dem også.

Han ser også fremover mot neste sesong. Forhåpentligvis er det ikke bare Mané som klarer å forbedre seg et lite hakk den kommende sesongen, hvor Liverpool skal forsøke å vinne sitt første ligatrofé på 30 år. Mané håper at laget skal klare å gjøre det helt spesielle.

– Vi har et veldig godt lag. Fremtiden kan være spennende, uten tvil. Vi skal prøve å gjøre alt vi kan for å skape noe spesielt.

Fortsett sånn, fordi vi trenger dere!Sadio Mané

Har du innspill til journalisten?
[email protected]