På tirsdag kan man søke om finalebilletter

På tirsdag åpner UEFA søknadsprosessen for fans som ønsker å skaffe seg billetter til UEFA Super Cup finalen mellom Liverpool og Chelsea.

17. jun 2019 kl 15.47 Odd Sindre Tonning

Finalen vil bli spilt på Besiktas Park i Istanbul, en stadion som under finalen vil ha plass til rundt 38.000 tilskuere. De to finaleklubbene vil få tildelt rundt 78 prosent av billettene, noe som betyr at 29.640 billetter vil bli fordelt mellom de to klubbene, ifølge Liverpool Echo.

Det vil være mulig å søke om billetter til finalen helt frem til 2. juli, via UEFA sine sider, og man kan forvente svar på søknaden rundt midten av juli. Dersom flere enn 29.640 supportere søker om billetter, vil en tilfeldig trekning avgjøre hvem som får billettene.

Sjette supercupfinale for Liverpool

Finalen blir spilt onsdag 14. august, fem dager etter at Premier League-sesongen blir sparket i gang.

Forrige gang Liverpool kvalifiserte seg for en supercupfinale var etter mirakelet i Istanbul. Da slo de CSKA Moskva 3-1 etter ekstraomganger. Den gangen scoret Djibril Cissé to ganger, før Luis Garcia fastsatte resultatet tidlig i andre ekstraomgang.

Liverpool har vunnet supercupen tre ganger på fem forsøk. Det skjedde i 1977, 2001 og den nemnte finalen i 2005. De tapte finalene i 1978 og 1984.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]