MND:  I 2018 fikk Stephen Derby en motornervesykdom, som gjorde at han måtte legge opp som fotballspiller. Nå samarbeider han med sin tidligere klubb for å øke bevisstheten rundt sykdommen.

Støtter Darby mot Liverpool

Bradford City kommer til å bruke sine nye drakter mot Liverpool når lagene møtes på søndag. Der gir de mellom annet støtte til tidligere Liverpool-spiller Stephen Darby.

Bak på shortsen til Bradford City kommer det til å stå «Darby Rimmer MND Foundation» denne sesongen. Dette er etter at klubben har inngått en samarbeidsavtale med tidligere Liverpool-spiller Stephen Darby og hans nære venn Chris Rimmer.

Ønsker økt bevissthet

Stephen Darby spilte syv kamper for Liverpool, før han gikk gratis til Bradford City i 2012. Der spilte han 239 kamper før han tok turen til Bolton hvor han spilte i en sesong før han i 2018 ble tvunget til å legge opp etter at han ble diagnostisert med motor neuron disease, en motornervesykdom.

Etter dette gikk han sammen med sin venn Chris Rimmer og grunnla Darby Rimmer MND Foundation, en organisasjon der de ønsker å øke bevisstheten rundt sykdommen, og samle inn penger for å finne en kur. Nå håper han at den store kampen mot Liverpool kan gi organisasjonen et løft.

– Hvilken bedre anledning kan man finne for å få vårt samarbeid i gang enn ved å gi mer enn 24.000 tilskuere på stadion, og millioner rundt om i verden som ser på tv, sjansen til å se det når vi møter de europeiske mesterne? spør Ryan Sparks, medieansvarlig hos Bradford City.

Stolt øyeblikk

Det er på baksiden av shortsene til bortedrakten til Bradford at logoen til Darby og Rimmer sin organisasjon kommer til å være synlige gjennom hele sesongen. Til klubben sier Darby at dette er et stort øyeblikk for han og hans organisasjon.

– Å ha vår logo på borteshortsen gjør at vi kan øke bevisstheten rundt MND til så mange folk rundt om i landet. Bradford City og Darby Rimmer MND Foundation holder en spesiell plass i våre hjerter, og det å kunne angripe MND sammen vil bare gjøre oss sterkere, når vi håper at vi kan finne en kur.

– Å få samarbeide med Bradford City er et av våre stolteste øyeblikk. Vi vil for alltid være takknemlig for klubbens støtte.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.09.2019 kl 22:07

- Borteformen mot topplagene er intet opplagt problem

Jürgen Klopp avviser at Liverpool sliter på fremmed gress mot de andre fra topp seks.

+
20.09.2019 kl 21:14

Harry Wilson scoret da Bournemouth rykket opp på 3. plass i PL

Utlånte Harry Wilson tegnet seg på scoringslisten da Bournemouth vant tidenes første bortekamp mot Southampton.

+
20.09.2019 kl 20:13

Luis Longstaff reddet poeng fem minutter på overtid

Kaptein Curtis Jones ga Liverpool U23 en fortjent ledelse, Leicester snudde, før gjestene ordnet uavgjort.

+
20.09.2019 kl 17:13

Røde fans med støtte til Andy Robertson

Liverpools skotske venstreback ble av enkelte kritisert etter å ha forårsaket straffespark i Napoli.

+