Støtter Darby mot Liverpool

Bradford City kommer til å bruke sine nye drakter mot Liverpool når lagene møtes på søndag. Der gir de mellom annet støtte til tidligere Liverpool-spiller Stephen Darby.

11. jul 2019 kl 13.02 Odd Sindre Tonning

Bak på shortsen til Bradford City kommer det til å stå «Darby Rimmer MND Foundation» denne sesongen. Dette er etter at klubben har inngått en samarbeidsavtale med tidligere Liverpool-spiller Stephen Darby og hans nære venn Chris Rimmer.

Ønsker økt bevissthet

Stephen Darby spilte syv kamper for Liverpool, før han gikk gratis til Bradford City i 2012. Der spilte han 239 kamper før han tok turen til Bolton hvor han spilte i en sesong før han i 2018 ble tvunget til å legge opp etter at han ble diagnostisert med motor neuron disease, en motornervesykdom.

Etter dette gikk han sammen med sin venn Chris Rimmer og grunnla Darby Rimmer MND Foundation, en organisasjon der de ønsker å øke bevisstheten rundt sykdommen, og samle inn penger for å finne en kur. Nå håper han at den store kampen mot Liverpool kan gi organisasjonen et løft.

– Hvilken bedre anledning kan man finne for å få vårt samarbeid i gang enn ved å gi mer enn 24.000 tilskuere på stadion, og millioner rundt om i verden som ser på tv, sjansen til å se det når vi møter de europeiske mesterne? spør Ryan Sparks, medieansvarlig hos Bradford City.

Stolt øyeblikk

Det er på baksiden av shortsene til bortedrakten til Bradford at logoen til Darby og Rimmer sin organisasjon kommer til å være synlige gjennom hele sesongen. Til klubben sier Darby at dette er et stort øyeblikk for han og hans organisasjon.

– Å ha vår logo på borteshortsen gjør at vi kan øke bevisstheten rundt MND til så mange folk rundt om i landet. Bradford City og Darby Rimmer MND Foundation holder en spesiell plass i våre hjerter, og det å kunne angripe MND sammen vil bare gjøre oss sterkere, når vi håper at vi kan finne en kur.

– Å få samarbeide med Bradford City er et av våre stolteste øyeblikk. Vi vil for alltid være takknemlig for klubbens støtte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]