Adrian gikk til sengs med pokalen

– Den beste beslutningen jeg har tatt i livet mitt å gå til Liverpool.

15. aug 2019 kl 12.22 Arve Vassbotten

– Jeg vet ikke hvor Adrian var for to uker siden da vi spilte mot Manchester City. Da jeg snakket med han for første gang, fortalte han meg at han hadde en keepertrener og slike ting. Det var tydelig at han ville trenge tid på å komme i form. Men vi hadde ikke den tiden, så han trengte å komme i form med en gang og det var han, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter UEFA Super Cup.

Da hadde han akkurat sett Adrian redde den avgjørende straffen som sikret Liverpool seieren.

– Han hadde en utrolig kamp, og hadde noen sensasjonelle redninger. Begge keeperne hadde det, men det er kanskje mer overraskende med Adrian fordi han ikke har fått forberedt seg så mye. Jeg vet ikke når han spilte sist kamp for West Ham for å være ærlig, men det er en stund siden.

– Å være klar som han var i kveld er utrolig, sa Klopp.

Ikke spilt siden januar

Statistikken til Transfermarkt, viser at Liverpols nye keeper ikke spilte en eneste Premier League kamp sist sesong, men han fikk fem cupkamper. Den siste i FA-cupen mot AFC Wimbledon 26. januar! Da slapp han inn fire mål for West Ham.

– For en måned siden trente jeg for meg selv i Spania med keepertreneren min og venner som hjalp meg med treningen.

– For to uker siden visste jeg virkelig ikke hvem jeg skulle signere for, om det var i Spania eller en annen liga. Men Liverpool kom og spurte meg. Det er den beste beslutningen jeg har tatt i livet mitt, sa 32-åringen til Liverpoolfc.com etter kampen.

– Jeg visste at jeg ville få muligheten, men selvsagt ikke så raskt som det ble. Jeg er veldig glad for å være her, og veldig stolt på vegne av spillerne som har hjulpet meg fra starten.

– De tok meg imot med åpne armer for å få meg til å føle meg som en god venn. Og dette var en magisk kveld, sier keeperhelten, som tok med seg pokalen i senga.

NATTAMELDING:
NATTAMELDING:  Dette bildet la Adrian ut på sin Instagram i natt.

Fikk melding fra Alisson

Han mener han også hatt litt hell på den siste straffen fra Tammy Abraham.

– For å være ærlig så er det litt flaks, for som keeper må du gå til den riktige siden. Jeg gikk til venstre på den siste straffen, men holdt igjen med beina og reddet med det høyre beinet. En utrolig redning. Alle redninger er herlige, men denne var spesiell siden det var den siste.

Adrian er klar på at han har kommet til Liverpool for å gi Alisson Becker konkurranse, men skryter også av det gode forholdet de har fått raskt.

– Alisson tekstet meg i ettermiddag og ønsket lykke til. Det var veldig snilt, og jeg føler meg veldig komfortabel med å jobbe med han. Jeg håper han kommer seg raskt fra skaden.

– Mer høylytt enn meg i pausen

Jürgen Klopp skryter også av hvordan Adrian er i garderoben.

– Han er ikke bare en fantastisk person på banen, han har allerede vist at han er en bra person i garderoben også. Han var kanskje mer høylytt enn meg til pause.

– Jeg var ikke så høylytt siden jeg ønsket å gi litt informasjon, men han var virkelig på tå hev. Og det var bra. Det er viktig og det hjelper oss.

– Selvsagt handler det også om flaks i straffesparkkonkurransen, men over 120 minutter var det utrolig. Å redde den straffen er prikken over i-en og vidunderlig, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]