– Det ble en enkel avgjørelse å signere kontrakten

Divock Origi kjempet seg inn igjen i Jürgen Klopp sine planer.

13. aug 2019 kl 14.42 Arild Skjæveland

I fjor sommer hadde Divock Origi muligheten til å signere for både Wolverhampton og Huddersfield. Belgieren takket nei, og ville kjempe for sin fremtid på Anfield.

Da vi hadde kommet til tidlig i desember hadde han kun 11 minutter spilletid, som innbytter i 2-0 tapet borte mot Røde Stjerne i Champions League.

– Mentalt var det tøft, men hver gang jeg kom til Melwood så hadde jeg ett mål: å være i så god form som mulig. Du må innse at du er en del av en av de beste troppene i verden, og kjemper om en veldig verdifull plass. Jeg har alltid hatt troen på meg selv, og visste at jeg kunne hjelpe laget. Jeg fortsatte å tenke positivt, og det hjalp meg gjennom den perioden, sier han i et intervju med Athletic.

Ble Kop-helt

En halv sesong senere, og Divock Origi er en helt på The Kop. Den avgjørende scoringen mot Everton foran The Kop seks minutter på overtid, de to målene mot Barcelona, scoringen på St. James’ Park - og det deilige 2-0 målet i Champions League-finalen. Han har skrevet seg inn i historiebøkene.

Da han scoret mot Everton hentet han ballen inne i mål og satte kursen rett mot midtstreken for å sette i gang igjen kampen.

– Jeg vet fortsatt ikke hvorfor jeg hentet ballen ut av nettet da jeg scoret. Jeg tror ikke jeg tenkte. Etter noen sekunder sank det inn, ler belgieren.

– Det var så mye spenning rundt kampen. Det var en stor forventning om at vi skulle slå Everton, og å bidra slik jeg gjorde gjorde meg så glad. Jobben jeg hadde lagt ned begynte å betale seg.

Signerte kontrakten

Like etter Champions League-finalen startet klubben samtaler med Origi om en forlengelse av kontrakten. Den ble signert i sommer.

– For meg var kontrakten en logisk og god avgjørelse. Klubben har alltid vist at de har tro på meg. Vi hadde noen gode samtaler, og alt bare klikket, så det var enkelt, sier han.

– Du må høre på instinktet. Jeg følte at jeg ble satt pris på, og føler at jeg kan ta ytterligere steg i denne klubben. Jeg har fortsatt så mye å gi og vise her.

– Dette er en så ung og talentfull gruppe, at det føles som at Madrid bare er starten. Vi er sultne på mer. Jeg så den sulten i øyeblikket jeg returnerte i juli. Det som gjør dette laget så spesielt er at vi kombinerer glede med hardt arbeid. Vi trives i hverandres selskap, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]