– Det gir ingen mening å stenge tidligere enn resten

Klopp ber Premier League om å revurdere tidspunktet for sommervinduet.

23. aug 2019 kl 17.02 Marius Rabben

I Premier League stengte sommerens overgangsvindu allerede 8. august, kvelden før Liverpools ligapremiere. Men det internasjonale vinduet holder åpent til 2. september.

Det betyr at Premier League-klubbene ikke har kunnet kjøpe spillere siden seriestarten, men samtidig kan de altså fortsatt selge til klubber i land hvor vinduet er åpent.

De første ukene av sesongen blir derfor fort en utfordring for flere Premier League-lag. Ettertraktede, viktige spillere kan dra uten at en erstatter er tilgjengelig før vintervinduet åpner i januar.

– Må være samtidig

Jürgen Klopp mener, i likhet med flere av sine managerkolleger, at hele poenget med å stenge vinduet tidlig – for at alt skal være ferdig og klart til sesongstarten – følgelig har forsvunnet.

– Jeg bryr meg ikke om når det stenger, men det må stenge samtidig, sier tyskeren på fredagens pressekonferanse.

Da Klopp og de røde stilte seg bak forslaget for en stund tilbake, var tanken at dette skulle gjelde både for Premier League og FIFAs internasjonale transfervindu.

– I utgangspunktet var det idéen. De snakket om å stenge det før sesongen startet, som er en bra idé, men så var det kun England som gjorde det. Det gir ingen mening.

– Kan noen forklare hvilken fordel det gir Premier League? Vi har egentlig ingen problemer, men for andre lag er nøkkelspillerne fortsatt på markedet og alt kan skje.

– Dette funket ikke

Et relevant eksempel er Tottenham og Christian Eriksen, som har vært kraftig koblet til Real Madrid i sommer. Det ble aldri noen overgang før Premier League-vinduet stengte, men Madrid-klubben skal fortsatt være svært interessert.

For Liverpools del er Dejan Lovren linket bort, med rapporter om at representantene hans har snakket med italienske klubber og nå er i samtaler med Bayer Leverkusen.

Klopp, som ikke vil kommentere Lovren-ryktene i dag, må ved et eventuelt salg klare seg med kun tre faste førstelagsstoppere gjennom høsten og vinteren, i tillegg til den 17 år gamle sommersigneringen Sepp van den Berg.

– Du ønsker å ha et lag samlet og med fokus på fremtiden. Men det kan ikke skje hvis det står en åpen dør der, sier Liverpool-manageren.

– Jeg skjønner ikke hvorfor denne avgjørelsen ikke i det minste er blitt revurdert. Det var en god idé, men den funket ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]