– Dette er feiringen min nå!

Sadio Mané fortsetter å stjele Roberto Firmino sine feiringer.

15. aug 2019 kl 21.38 Arild Skjæveland

Sadio Mané startet sin første kamp for sesongen onsdag kveld - etter å ha mistet hele pre-season på grunn av Afrikamesterskapet.

Senegaleseren var tilbake med et smell, og scoret to mål. Han har med det 16 mål i Europa for Liverpool - bare fire spillere har scoret flere. Steven Gerrard topper listen med 41, Michael Owen har 22, Ian Rush har 20, og Mané kan passere Roger Hunt sine 17 dersom han scoret i høstens Champions League.

Også Roberto Firmino står på 16 scoringer i Europa. Han fikk mye av æren fra lagkameraten etter målene mot Chelsea.

– For å være ærlig synes jeg bare at jeg var heldig. Jeg synes all ære skal gå til lagkameratene mine, og spesielt Bobby. Han kunne ha scoret, men valgte å gi det til meg, sier 27-åringen til UEFA.com.

– Det er slik vi spiller i Liverpool. Vi spiller for hverandre, og liker å sentre og spille til hverandre. Jeg mener det gjør oss sterke, sier han.

– Ikke kopier meg!

Sadio har kopiert Firmino sine feiringer flere ganger tidligere. Karatesparket, skytebevegelsene og presentasjonen ble alle gjort av brasilianeren først, før Sadio kopierte ham de to siste sesongene - selv om Mané selv mener at det er alle andre som kopierer han.

I går gjorde han det igjen, og feiret målet sitt på klassisk Firmino-vis.

Da Mané postet bilde av seg selv på Instagram på torsdag fikk han svar fra sin lagkamerat: «Sadii, ikke kopier meg!», hvorpå han svarte «Hæ? Den er annerledes fra din Bobby! Dette skal bli min nye feiring denne sesongen. Ikke ta fra meg motet allerede».

På lørdag får han en ny sjanse til å vise frem feiringen sin, når han møter sin gamle klubb Southampton.

Southampton - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]