SCORET OG SKAPTE SJANSER:  Liverpool kom tilbake fra 0–1, men klarte aldri å få seiersmålet tross mange store sjanser.

– En sensasjonell 2. omgang

Det handlet om marginer på Wembley, og Klopp er fornøyd med spillerne sine.

Manchester City tok ledelsen tidlig i Community Shield, men Liverpool, som var et solid stykke unna sitt beste før pause, slo godt tilbake i 2. omgang og var uheldig som kun scoret én gang.

Etter 1–1 ved ordinær tid vant Premier League-mesteren på straffekonk.

– Guttene spilte en sensasjonell 2. omgang med mange store sjanser. Dessverre klarte vi ikke å avslutte det, som var litt uflaks, sier Jürgen Klopp til Viasport.

– Så endte det med straffekonk, og der er det alltid litt flaks involvert, og de scoret én gang mer enn oss. Men i selve kampen var prestasjonen glimrende.

Bygger videre

Liverpool-manageren får spørsmål om hva som kan forbedres, og hvordan, når det nå bare gjenstår fire dager av transfervinduet uten at de røde har handlet stort.

Først og fremst handler det om utviklingen på treningsfeltet, påpeker han. Og det har vært ekstra vanskelig i sommer med en rekke av de faste spillerne på landslagsoppdrag og forsinket ferie.

– Vi må bevise at vi er klare for alt dette igjen, at vi kan forbedre oss og utvikle oss, sier Klopp.

– Vi trenger kamper og vi trenger treningsøkter – når alle er samlet. For øyeblikket må vi bare spille så bra vi kan her og nå, og så bygger vi videre på det.

– Ville mest i 2. omgang

Manchester City lurte offside-fella ved ledermålet, da et innøvd frisparkinnlegg tok den høye forsvarslinja på senga. Senere i kampen kom de også til flere store sjanser med liknende gjennomspill – både høyt og lavt.

– Det er vanskelig å forsvare seg mot lange baller, fra (Claudio) Bravo og inn i bakrommet. Og dette er i sesongens første kamp, sier Klopp med et smil.

– Det er vanskelig; to ganger trodde jeg at det var offside, legger han til.

– Ellers hadde også vi en noen store sjanser. I 2. omgang endret vi to–tre ting som hjalp guttene mye, men så handler det om hvem som ønsker dette mest, og i 2. omgang ønsket vi det bitte-litt mer. Jeg sier ikke at City ikke ville vinne, men til syvende og sist var det litt flaks.

– Men det er sånn det er. Vi tar det som det er. En fortjent seier for City, så gratulerer til dem, men jeg er fornøyd med vår opptreden.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.08.2019 kl 22:09

Bekreftet: Coutinho lånes ut til Bayern

Klubbene har bekreftet at brasilianeren skal spille i Bundesliga denne sesongen.

+
16.08.2019 kl 20:45

Alisson er ikke med i Brasil-troppen

Men hovedpersonen selv sier at han er på bedringens vei.

+
16.08.2019 kl 18:30

Coutinho er på vei til tysk fotball

Brasilianeren skulle egentlig ha vært i troppen for Barcelonas ligaåpning fredag kveld.

+
16.08.2019 kl 18:18

Helt tilfreds med Oxlade-Chamberlains omgang

Midtbanespilleren fikk sin første start på 477 (!) dager.

+