SCORET OG SKAPTE SJANSER:  Liverpool kom tilbake fra 0–1, men klarte aldri å få seiersmålet tross mange store sjanser.

– En sensasjonell 2. omgang

Det handlet om marginer på Wembley, og Klopp er fornøyd med spillerne sine.

Manchester City tok ledelsen tidlig i Community Shield, men Liverpool, som var et solid stykke unna sitt beste før pause, slo godt tilbake i 2. omgang og var uheldig som kun scoret én gang.

Etter 1–1 ved ordinær tid vant Premier League-mesteren på straffekonk.

– Guttene spilte en sensasjonell 2. omgang med mange store sjanser. Dessverre klarte vi ikke å avslutte det, som var litt uflaks, sier Jürgen Klopp til Viasport.

– Så endte det med straffekonk, og der er det alltid litt flaks involvert, og de scoret én gang mer enn oss. Men i selve kampen var prestasjonen glimrende.

Bygger videre

Liverpool-manageren får spørsmål om hva som kan forbedres, og hvordan, når det nå bare gjenstår fire dager av transfervinduet uten at de røde har handlet stort.

Først og fremst handler det om utviklingen på treningsfeltet, påpeker han. Og det har vært ekstra vanskelig i sommer med en rekke av de faste spillerne på landslagsoppdrag og forsinket ferie.

– Vi må bevise at vi er klare for alt dette igjen, at vi kan forbedre oss og utvikle oss, sier Klopp.

– Vi trenger kamper og vi trenger treningsøkter – når alle er samlet. For øyeblikket må vi bare spille så bra vi kan her og nå, og så bygger vi videre på det.

– Ville mest i 2. omgang

Manchester City lurte offside-fella ved ledermålet, da et innøvd frisparkinnlegg tok den høye forsvarslinja på senga. Senere i kampen kom de også til flere store sjanser med liknende gjennomspill – både høyt og lavt.

– Det er vanskelig å forsvare seg mot lange baller, fra (Claudio) Bravo og inn i bakrommet. Og dette er i sesongens første kamp, sier Klopp med et smil.

– Det er vanskelig; to ganger trodde jeg at det var offside, legger han til.

– Ellers hadde også vi en noen store sjanser. I 2. omgang endret vi to–tre ting som hjalp guttene mye, men så handler det om hvem som ønsker dette mest, og i 2. omgang ønsket vi det bitte-litt mer. Jeg sier ikke at City ikke ville vinne, men til syvende og sist var det litt flaks.

– Men det er sånn det er. Vi tar det som det er. En fortjent seier for City, så gratulerer til dem, men jeg er fornøyd med vår opptreden.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+