- Jeg vet hva manageren krever av meg

Xherdan Shaqiri er klar til å gjøre hva han kan for å bli en av de «nye» spillerne som Jürgen Klopp snakker om.

7. aug 2019 kl 13.07 Torbjørn Flatin

- Jeg vil beskrive det som et nydelig år for meg, sier Xherdan Shaqiri til James Pearce for The Athletic om hans første sesong på Anfield.

Det til tross for at kraftpluggen totalt bare startet 15 kamper for Liverpool i 2018/19. Han bidro med viktige scoringer og assists, som innlegget som ga 3-0 mot Barcelona i den historiske semifinalen på Anfield, men satt på benken i München uten å komme innpå.

- Greit, i andre halvdel av sesongen fikk jeg ikke spille så mye som jeg skulle ha ønsket, men slik er fotballen. Det var mitt første år i klubben og jeg trivdes veldig bra.

Under opplæring

- Det å vinne Champions League var utrolig og jeg følte meg som en viktig del av det, fortsetter den 27-årige sveitseren. - Totalt spilte jeg i mange kamper og hadde innflytelse.

Det var likevel kamper hvor Shaqiri bidro offensivt, men hvor han likevel ble byttet ut. Et eksempel var hjemme mot Southampton tidlig i sesongen, hvor Xherdan hadde bidratt med to målgivende i hva som var en 3-0 ledelse, men hvor Klopp tilsynelatende ønsket å sikre forsvarsspillet ved å bytte ut den lille terrieren og gå fra 4-2-3-1 til 4-3-3.

Slik sett er Xherdan Shaqiri en av de spillerne som er under opplæring med Klopp-fotballen. En spiller som manageren ønsker å utvikle videre. Dermed er han også en av de spillerne som sjefen ser på som en mulig «ny» spiller foran en sesong hvor Liverpool er lite aktive i transfermarkedet. En forbedret Shaq kan være som et nytt kjøp.

Sterk tropp

- Du må akseptere avgjørelsene til treneren og konsentrere deg om å vise hva du kan gjøre på trening. Jeg må arbeide virkelig hardt å gjøre det jeg kan for at det vil bli vanskelig for treneren å sette meg ut av laget, erkjenner Xherdan.

- Jeg er ikke overrasket over at vi ikke har signert mange spillere. Vi viste hvor sterk troppen var det siste året da vi slo Barcelona med 4-0 uten Mo og Roberto. Du kunne bare se på vår benk på Wembley (mot Manchester City i Community Shield). Vi er i en god forfatning.

- Jeg føler meg bra og er klar til å bidra. Jeg vet hva manageren krever av meg, jeg er vant til hans stil nå.

- Det dreier seg om å gi alt hver dag for å prøve å oppnå suksess. Siste sesong er historie, nå ønsker jeg å være med og vinne flere trofeer med Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]