– Superliga trengs ikke. Det har aldri vært en tøffere Champions League

Jürgen Klopp mener det er helt åpent hvem som vinner årets turnering.

29. aug 2019 kl 08.40 Arild Skjæveland

Kl. 18.00 i kveld skal gruppene i Champions League trekkes. Liverpool er førsteseedet som regjerende mester, etter å ha vært tredjeseedet de to foregående årene da laget har gått helt til finale.

Jürgen Klopp beskriver årets turnering som den tøffeste noen gang. Selv om laget hans har to finaler på rad, tror han ikke at de engelske lagene vil dominere denne gang.

– Jeg vil ikke ha noe problem med det dersom vi når finalen igjen, men for slik det er nå er jeg ikke så sikker på at det vil skje. Vi har de samme sjansene som alle andre, og det er alt, sier Klopp til The Guardian.

– Jeg kan ikke se at vi, de engelske lagene, vil dominere. Jeg mener at det er mange lag som har en god sjanse.

– Superliga trengs ikke

I pot to av årets turnering finner man lag som Real Madrid, Atletico Madrid og Borussia Dortmund. Klopp tror aldri det har vært en sterkere gruppe på seedingnivå to.

– Jeg tror aldri det har vært en sterkere pot to. Det er galskap. De burde alle vært i pot én, men det er ikke nok plass der, sier Klopp.

– Jeg tror ikke det har vært en sterkere pot tre. Dersom folk tenker på en Superliga, så er det ikke noe som trengs. Dette er det. Og så i pot fire kan du få RB Leipzig - wow!

– Helt åpent denne sesongen

Liverpools manager mener det er mange lag som kan vinne årets turnering.

– Se på stallen Borussia Dortmund har, og fortell meg at vi er sterkere enn dem… Det er utrolig. De kan gjøre fem endringer og du tenker: «Virkelig? Spilte ikke de forrige uke? Hvorfor?».

– Det er mange kvalitetslag. Juventus vil være der, PSG vil være der. Real Madrid - tror du de allerede har gitt opp? Bayern München har nå hentet inn Ivan Perisic og Philippe Coutinho som vil gi dem et stort løft.

Han mener du må ha litt flaks for å gå hele veien.

– I fjor fortjente vi det mot Barcelona, men vi var heldige også. Tottenham var heldige mot Ajax. Etter de første semifinalene tror jeg alle sa at finalen ville bli Ajax Amsterdam mot Barcelona, men det var Tottenham og Liverpool.

– Vi var avhengig av at Dembélé skjøt ballen et sted som ikke var i mål i den første kampen mot Barcelona. Du trenger flaks i de riktige øyeblikkene, sier Klopp.

Trekningen er kl. 18.00, og sendes på Viasat 4, UEFA.com, Eurosport 2 og TV 2 Sport 1. Vi kommer også til å dekke den bredt her på liverpool.no.

Hvem vil du helst se at Liverpool får i gruppespillet? Stem under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]