– Han kan få kapteinsbindet dersom det er grunnen

Det virker ikke som at alt er som det skal være mellom Sveits og Xherdan Shaqiri.

6. sep 2019 kl 18.27 Arild Skjæveland

Da den sveitsiske landslagstroppen til kampene mot Irland og Gibraltar ble offentliggjort i slutten av august, var ikke Xherdan Shaqiris navn på listen.

Shaqiri har vært helt sentral på landslaget, og har 22 mål på 80 landskamper. Ifølge meldingen til det sveitsiske forbundet ønsker 27-åringen å konsentrere seg om trening for å spille seg inn på Liverpool. Så langt har han bare spilt 11 minutter denne sesongen.

Torsdag kveld spilte Sveits 1-1 borte mot Irland i gruppe D, og har kommet litt skeiv ut i kvalifiseringen. Etter tre kamper har de fem poeng - med én seier og to uavgjorte. Nå kommer det signaler ut fra Sveits om at det kanskje ikke bare er trening som er grunnen til Shaqiris fravær.

– Jeg kan bare snakke om hvor viktig han er for laget. Han er en stor spiller med mye kvalitet. Han kan hjelpe oss i alle kamper, og vi er veldig skuffet over at han ikke er her, men vi har andre spillere som også har kvalitet. Jeg vil ikke snakke om hvorfor og hva som har skjedd, for jeg vet ikke helt grunnene, men vi mistet en stor spiller for disse kampene, sier Arsenals midtbanespiller Granit Xhaka ifølge Liverpool Echo.

Tilbys kapteinsbindet

Vladimir Petković har sluttet å ta ut 35 år gamle Stephan Lichtsteiner på landslaget. Den tidligere Arsenal- og Juventus-forsvareren som nå spiller for Augsburg i Bundesliga har vært landslagskaptein siden 2016.

Nå var det Xhaka som fikk båndet, og uttalelsene fra manager og Arsenal-spilleren tyder på at det kan ha vært en del av grunnen.

– Han tenkte at det beste var å ikke komme, og det har jeg akseptert. Vi snakker regelmessig med Xherdan, og tok denne avgjørelsen. Det var ikke noe poeng i at han skulle komme dersom han ikke ville gi 100 prosent, sier Petković.

– Spillere vet om de er klar eller ikke. Noen kommer selv om de ikke spiller så mye for klubbene, men han trodde ikke han kunne gi alt for å hjelpe laget.

Xhaka er villig til å gi fra seg kapteinsbindet, dersom det er problemet.

– Dersom kapteinsbindet virkelig er problemet, så kan vi settes oss ned sammen. Vi er voksne nok til å snakke om det, sier Xhaka.

– Dersom han har et problem med det, så kan han få bindet. Det er ikke noe problem for meg, det betyr ikke noe for meg om jeg har det. Jeg vil gi alt for laget, med eller uten bindet, sier han.

Sveits - Gibraltar spilles søndag kl. 18.00, og sendes på TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]