Lallana har studert Fabinho i sesongstarten

Adam Lallana er veldig åpen for å spille i en dypere midtbanerolle, og har stor tro på at han kan bli en viktig bidragsyter etter hvert som sesongen utvikler seg.

12. sep 2019 kl 19.21 Hans Christian Boge-Fredriksen

Lallana har hele sin karriere spilt som en kreativ og offensiv midtbanespiller, men i sommer ble han prøvd i en dypere midtbanespiller.

– Jeg venter fortsatt på å få en mulighet der. Den kan, eller kan ikke, komme, men det interesserer med absolutt, sier Lallana til The Times.

– Jeg synes det er veldig stimulerende, siden jeg får mer av ballen enn jeg noen gang har hatt i karrierene min før. Noen ganger som nummer 8 lager du løp for å skape rom, eller tilbyr deg å få ballen uten å få den.

– Mens når du spiller som nummer 6 er du sentralisert i spillet, og mye mer involvert i oppbyggingen. Det var det jeg la merke til med en gang. Det er her stimuleringen kommer fra – det føles godt å være på ballen.

– Jeg har fokusert på Fabinho

For å utvikle seg i den dypere rollen ser Lallana hva flere andre spillere gjør i den posisjonen.

– Jeg har ikke gått så dypt inn i det. Jordan (Henderson) sa at jeg skulle se på Frenkie de Jong. Måten han spiller på, han dribler en del mer enn andre seksere ville gjort. Det bringer åpenbart en større risiko til spillet, men det er i mitt spill, sier 31-åringen.

FRENKIE DE JONG:
FRENKIE DE JONG:  Barcelonas dype midtbanespiller kan minne om Lallana i spillemåten.

I Liverpool er Fabinho det klokkeklare valget i den posisjonen, noe Lallana er oppmerksom på.

– Jeg ser mer på hva sekseren gjør enn hva åtteren gjør, fordi det vet jeg rimelig godt. Hvordan er bevegelsene deres? Jeg har fokusert på Fabinho en del i våre første kamper, og han har spilt fremragende godt.

– Vil bidra på en stor måte

Med flere sesonger ødelagt av skader, er nå Lallana nå helt skadefri og i angrepsposisjon.

– Jeg føler meg lykkelig. Jeg føler meg i form og sterk, sier han.

– Hvis jeg vil være en del av dette laget, det beste i Europa, må jeg fortsette å forbedre og utvikle meg, og det er det som har vært vanskelig de siste to årene, fordi jeg ikke har vært kapabel til å vise det.

Midtbanespilleren har kun kommet inn som innbytter i to kamper i sesonginnledningen, men er sikker på at han vil bidra stort over det som blir en lang sesong.

– Jeg kom ikke med i troppen til sesongstarten og det var en liten øyeåpner. Jeg så ikke den komme. Jeg hadde ikke opplevd det siden jeg vokste opp i Southampton, sier Lallana.

– Men det er en 60-kampers sesong, og jeg ser på mine siste par sesonger og tenker: Bare vær tålmodig og etter hvert vil sjansen min komme.

– Jeg er i form, og jeg er sikker på at jeg vil bidra på en stor måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]