STUDERER:  Adam Lallana studerer det Fabinho gjør under kamp.

Lallana har studert Fabinho i sesongstarten

Adam Lallana er veldig åpen for å spille i en dypere midtbanerolle, og har stor tro på at han kan bli en viktig bidragsyter etter hvert som sesongen utvikler seg.

Lallana har hele sin karriere spilt som en kreativ og offensiv midtbanespiller, men i sommer ble han prøvd i en dypere midtbanespiller.

– Jeg venter fortsatt på å få en mulighet der. Den kan, eller kan ikke, komme, men det interesserer med absolutt, sier Lallana til The Times.

– Jeg synes det er veldig stimulerende, siden jeg får mer av ballen enn jeg noen gang har hatt i karrierene min før. Noen ganger som nummer 8 lager du løp for å skape rom, eller tilbyr deg å få ballen uten å få den.

– Mens når du spiller som nummer 6 er du sentralisert i spillet, og mye mer involvert i oppbyggingen. Det var det jeg la merke til med en gang. Det er her stimuleringen kommer fra – det føles godt å være på ballen.

– Jeg har fokusert på Fabinho

For å utvikle seg i den dypere rollen ser Lallana hva flere andre spillere gjør i den posisjonen.

– Jeg har ikke gått så dypt inn i det. Jordan (Henderson) sa at jeg skulle se på Frenkie de Jong. Måten han spiller på, han dribler en del mer enn andre seksere ville gjort. Det bringer åpenbart en større risiko til spillet, men det er i mitt spill, sier 31-åringen.

FRENKIE DE JONG:  Barcelonas dype midtbanespiller kan minne om Lallana i spillemåten.

I Liverpool er Fabinho det klokkeklare valget i den posisjonen, noe Lallana er oppmerksom på.

– Jeg ser mer på hva sekseren gjør enn hva åtteren gjør, fordi det vet jeg rimelig godt. Hvordan er bevegelsene deres? Jeg har fokusert på Fabinho en del i våre første kamper, og han har spilt fremragende godt.

– Vil bidra på en stor måte

Med flere sesonger ødelagt av skader, er nå Lallana nå helt skadefri og i angrepsposisjon.

– Jeg føler meg lykkelig. Jeg føler meg i form og sterk, sier han.

– Hvis jeg vil være en del av dette laget, det beste i Europa, må jeg fortsette å forbedre og utvikle meg, og det er det som har vært vanskelig de siste to årene, fordi jeg ikke har vært kapabel til å vise det.

Midtbanespilleren har kun kommet inn som innbytter i to kamper i sesonginnledningen, men er sikker på at han vil bidra stort over det som blir en lang sesong.

– Jeg kom ikke med i troppen til sesongstarten og det var en liten øyeåpner. Jeg så ikke den komme. Jeg hadde ikke opplevd det siden jeg vokste opp i Southampton, sier Lallana.

– Men det er en 60-kampers sesong, og jeg ser på mine siste par sesonger og tenker: Bare vær tålmodig og etter hvert vil sjansen min komme.

– Jeg er i form, og jeg er sikker på at jeg vil bidra på en stor måte.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+